Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Με οριακά κέρδη διαπραγματεύονται οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street και τον τομέα της τεχνολογίας να παρουσιάζει σχετικά πιο καλή εικόνα μετά την παρουσίαση των νέων προϊόντων της Apple.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,01% και κινείται στις 26.920 μονάδες, ο διευρυμένος S&P καταγράφει οριακή άνοδο 0,11% και βρίσκεται στις 2.9832 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται στις 8.117 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,4%, με τη μετοχή της Apple να καταγράφει άνοδο 1,6%.

Ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε χθες στην έδρα του στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια τις νέες συσκευές smartphones, ενώ ανακοίνωσε πως στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η κυκλοφορία ενός φθηνότερου iPhone 11. Παράλληλα γνωστοποίησε το τιμολόγιο των νέων υπηρεσιών της τόσο για τα βιντεοπαιχνίδια Arcade όσο και για το τηλεοπτικό streaming Apple TV+, με εντύπωση να κάνει ότι η μηνιαία συνδρομή για κάθε ένα από τα παραπάνω θα ανέρχεται μόλις στα 4,99 δολάρια.

Στην επικαιρότητα που παρακολουθούν οι επενδυτές, αναφορικά με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, το Πεκίνο δημοσίευσε μια λίστα με προϊόντα που εξαιρεί από τη λίστα των δασμών σε βάρος των ΗΠΑ, προχωρώντας έτσι σε μία μικρή αποκλιμάκωση της έντασης.

Στα μακροοικονομικά νέα των ΗΠΑ, άνοδο κατά 0,1% κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, έναντι εκτιμήσεων ότι θα παραμείνει αμετάβλητος.

Τέλος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του επικεφαλής και των αξιωματούχων της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας μέσω twitter, υποστηρίζοντας πως τα επιτόκια πρέπει να πέσουν «στο μηδέν ή και κάτω από αυτό» και επιρρίπτοντας ευθύνες για επιβράδυνση της Οικονομίας. Μίλησε για «αφέλεια» του Τζερόμ Πάουλ και «κουφιοκέφαλους» αξιωματούχους.