Οριακά κέρδη στη Wall στον ρυθμό των εταιρικών αποτελεσμάτων

Οριακά κέρδη στη Wall στον ρυθμό των εταιρικών αποτελεσμάτων

Με οριακά κέρδη συνεχίζουν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε ένα πενθήμερο κατά το οποίο θα πρωταγωνιστήσουν τα εταιρικά αποτελέσματα των μεγάλων εταιρειών που θα δημοσιοποιηθούν και όπως λένε χαρακτηριστικά οι αναλυτές είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό.

Η Alphabet, η Apple, η Pfizer και η McDonald's είναι μόνο μερικούς από τους κολοσσούς που θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τριμήνου αυτή την εβδομάδα.

Μέχρι την Παρασκευή από τις 128 εταιρείες του S&P 500 που ανακοίνωσαν αποτελέσματα΄. Το 81% ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, το 40% κατέγραψαν μικρότερα κέρδη σε σύγκριση με πέρυσι.

Την ίδια ώρα, επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν τις διεργασίες στο Κογκρέσο για το αν θα προωθηθεί νέο πακέτο στήριξης για τις συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,20% στις 26.622 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά !% στις 10.473 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,52% και κινείται στις 3.232 μονάδες.

Νωρίτερα, με μεικτές τάσεις έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να χάνει 0,16%