Οι «ήρωες» του Bitcoin

Οι «ήρωες» του Bitcoin

Η τιμή του Bitcoin ανέκαμψε από το χαμηλό των $44.800 στο υψηλό των $51.740. Παρά τη μεταβλητότητα, τρεις «ήρωες» του Bitcoin προσπαθούν να κρατήσουν την τιμή διαπραγμάτευσης σε επίπεδα υψηλότερα των $50.000.

Όπως είχαμε αναφερθεί και σε προηγούμενα άρθρα μας η εισηγμένη στο Nasdaq, MicroStrategy ($MSTR) προχώρησε σε αγορά 19.452 Bitcoins πληρώνοντας σε μετρητά $1,026 δισ. με μέσο όρο αγοράς τα $52.765.

Η εταιρεία πλέον έχει στην κατοχή της 90.531 Bitcoin τα οποία έχει αγοράσει περίπου με κόστος κτήσης $2,17 δισεκατομμυρίων και μέση τιμή αγοράς στα $23.985 ανά Bitcoin. Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Michael Saylor, η εταιρεία έχει δύο στρατηγικές: η πρώτη να μεγαλώσει τα προϊόντα της στον τομέα των επιχειρησιακών λογισμικών analytics, και να αγοράζει και να διατηρεί στα αποθεματικά της θέσεις στο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα. Ο Saylor μάλιστα θεωρεί πως η δραστηριοποίηση της εταιρείας με τις αγορές κρυπτονομισμάτων, έχει βοηθήσει την εταιρεία να κερδίσει νέους πελάτες, αλλά και να κάνει πιο γνωστή την παρουσία της εταιρείας στο επενδυτικό κοινό.

Αντίστοιχα, και η Square, αγόρασε 3.318 $BTC για περίπου $170 εκατομμύρια. Η μέση τιμή απόκτησης ήταν περίπου τα $51.235, μετρώντας ήδη απώλειες για τη θέση της. Το ποσό αυτό είναι αισθητά μικρότερο από την MicroStrategy που πλέον είναι all-in, αλλά παραμένει ένα σημαντικό ποσοστό των αποθεματικών της εταιρείας (5%).

Σύμμαχος των δύο εισηγμένων, αποτελούν και οι ιδιώτες επενδυτές από την Κίνα, οι οποίοι τοποθετούνται σημαντικά στη διόρθωση του κρυπτονομίσματος που ξεπέρασε το 15% τις προηγούμενες δύο ημέρες. Η ζήτηση είναι ορατή λόγω του premium που διαπραγματεύεται το stablecoin Tether ($USDT) στα κινεζικά ανταλλακτήρια. Καθώς οι επενδυτές δεν μπορούν να αγοράσουν κρυπτονομίσματα απευθείας με yuan, το Tether αποτελεί τη βασική τους διέξοδο για τη συμμετοχή στις αγορές κρυπτονομισμάτων. Το premium πλέον αγγίζει το 2%, ενώ σε κανονικές συνθήκες της αγοράς αυτό είναι σχεδόν μηδενικό.

Από τους πιο ανησυχητικούς δείκτες για την πορεία διαπραγμάτευσης του Bitcoin, είναι το discount που σημειώνει για πρώτη φορά το Grayscale Bitcoin Trust, το οποίο διαπραγματευόταν συνήθως με υψηλό premium. Αυτό μπορεί να δείχνει διάθεση θεσμικών επενδυτών να κλείσουν θέσεις στο GBTC

Όσοι έχουν θέσεις short στο ψηφιακό νόμισμα, ιδιαίτερη ευκαιρία αποτελεί η μετοχή της MicroStrategy. Οι αποτιμήσεις ή / και τα έσοδα δεν συνδέονται με την απόδοση των κρυπτονομισμάτων που έχει στην κατοχή της. Τον περασμένο Ιούλιο, η MSTR είχε αποτίμηση περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Έκτοτε, συγκέντρωσαν 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσουν bitcoin για τα αποθεματικά της εταιρείας. Αυτά τα bitcoin αξίζουν σήμερα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η αποτίμηση της MSTR έχει αυξηθεί στα 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι η αξία του μετοχικού κεφαλαίου που δεν αντιστοιχεί σε bitcoin της εταιρείας είναι πλέον 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια ή 170% από την προηγούμενη κατάσταση. Έτσι το premium είναι 35% για θεσμικούς επενδυτές που έχουν επιλέξει να επενδύσουν στο Bitcoin μέσω της εισηγμένης…

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.