ΓΔ: 824,79€ 7,76 (0,95 %)

Τζίρος: 4,41 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1949η
Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 824,79€ 7,76 (0,95 %)

Τζίρος: 4,41 εκατ. €   RT

Οι επενδυτές του Bitcoin γυρίζουν την πλάτη στις προειδοποιήσεις και οδηγούν την τιμή στα 40.000 δολάρια

Οι επενδυτές του Bitcoin γυρίζουν την πλάτη στις προειδοποιήσεις και οδηγούν την τιμή στα 40.000 δολάρια


Το Bitcoin σημείωσε αύξηση 15% τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ το $ΕΤΗΕR ξεπέρασε τα $1200. Το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση ψηφιακό νόμισμα  ξεπέρασε τα $40.000 το απόγευμα της Πέμπτης αυξάνοντας την κεφαλαιοποίησή του κατά 100 δισ. σε μια ημέρα.

 Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχε ξεκινήσει η καθοδική πορεία, με αποκορύφωμα την προηγούμενη Δευτέρα όταν το Bitcoin υποχώρησε κατά 30%. Αντίστοιχα ανοδικά κινήθηκε και το Ethereum, σημειώνοντας ημερήσια άνοδο περίπου 14%.

Η αγορά φαίνεται να αγνόησε τις χθεσινές προειδοποιήσεις της Christine Lagarde, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που χαρακτήρισε το Bitcoin ως κερδοσκοπική επένδυση.

Σε συνέντευξή της σε διαδικτυακή εκδήλωση του Reuters την Τετάρτη, η επικεφαλής της ΕΚΤ  είπε ότι το «εξαιρετικά κερδοσκοπικό επενδυτικό όχημα» χρησιμοποιείται σε «κάποιες κατακριτέες δραστηριότητες», συμπεριλαμβανομένου του ξεπλύματος χρημάτων και τυχόν κενά πρέπει να κλείσουν.

Η Lagarde επέμενε πως πρέπει να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση και να συμφωνηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, επειδή εάν υπάρχει μέθοδος διαφυγής, θα χρησιμοποιηθεί η διαφυγή.

Ο διπλασιασμός της τιμής διαπραγμάτευσης του bitcoin το 2019, ο τετραπλασιασμός πέρυσι και η αύξηση 32% μόλις τις δύο πρώτες εβδομάδες του 2021 έδωσαν γρήγορα στην κεφαλαιοποίηση του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος μια αγορά 709 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Pantera λέει ότι το Bitcoin θα φτάσει τα 115.000 $ μέχρι τον Αύγουστο του 2021.

Η εταιρεία επενδύσεων σε ψηφιακά νομίσματα που έχει στο ενεργητικό της $ 1 δισ.+ AUM προβλέπει ότι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα θα σημειώσει αύξηση περισσότερο από 200% τους επόμενους οκτώ μήνες.

Με το ενδιαφέρον των επενδυτών σε κρυπτονομίσματα να σημειώνει νέα υψηλά, οι εταιρείες που διαπραγματεύονται δημόσια και τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αρχίζουν να βάζουν το Bitcoin στους ισολογισμούς τους. Η Massachusetts Mutual αγόρασε πρόσφατα 100 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin, η Square επένδυσε 1% του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων στο κρυπτονόμισμα και η Morgan Stanley κατέχει πλέον περισσότερο από το 10% των ιδίων κεφαλαίων της Micro Strategy.

Τα δεδομένα από τις αγορές Options δείχνουν ότι οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε ένα συνεχιζόμενο ράλι και αποδίδουν πιθανότητα 20% το bitcoin να αυξηθεί πάνω από τα 50.000 $ έως τις 29 Ιανουαρίου (μηνιαία λήξη), σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από την εταιρεία αναλύσεων των αγορών παραγώγων Skew.Ενώ ένα ράλι 31% στα 50.000 $ σε μόλις δύο εβδομάδες μπορεί να φαντάζει δύσκολο, είναι πολύ πιθανό, όπως σημειώνει η αναφορά της Deribit Insights. Το bitcoin  έχει καταγράψει σημαντικότερες κινήσεις στο πρόσφατο παρελθόν. Για παράδειγμα, οι τιμές αυξήθηκαν 52% από 19.000 $ σε 29.000 $ μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Δεκεμβρίου.

Αντίστοιχα το Ether θα προσπαθήσει να δοκιμάσει το υψηλό όλων των εποχών τις επόμενες ημέρες καθώς το Bitcoin οδηγεί την ανάκαμψη της αγοράς.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.