7ος χρόνος, ημέρα 2223η
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021

Ο Τράμπ φτιάχνει δικό του social media και απογειώνει 400% τη μετοχή της Digital World

Ο Τράμπ φτιάχνει δικό του social media και απογειώνει 400% τη μετοχή της Digital World

O Ντόναλντ Τραμπ έκανε πάλι το θαύμα του! Μια ανακοίνωση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ ότι σχεδιάζει να ιδρύσει δική του εταιρεία Social Media και να τη βάλει στη Wall Street με όχημα την εταιρεία Digital World Acquisition, έχει πυροδοτήσει πανζουρλισμό στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η μετοχή της DWAC που υποτίθεται πως θα παίξει τον ρόλο του SPAC καταγράφει άνοδο που ξεπερνά το 380%, ενώ το warrant της εταιρείας έφτασε να ενισχύεται πάνω από 2.000%.

Κάποια στιγμή η διαπραγμάτευση των μόλις 28,7 εκατομμυρίων μετοχών της DWAC χρειάστηκε να ανασταλεί λόγω της έντονης μεταβλητότητας, αλλά αυτό δεν απέτρεψε τους μικροεπενδυτές και τους φαν του Τραμπ να συνεχίζουν να αγοράζουν σαν να μην υπάρχει αύριο μόλις επέστρεψε στο ταμπλό.

Η τιμή της εκτοξεύτηκε από τα 9,96 δολάρια χθες στα 49,7 δολάρια σήμερα με όγκο συναλλαγών που ξεπερνά αυτή την ώρα τα 414 εκατομμύρια.

Η ανακοίνωση του Τραμπ και η συνακόλουθη εκτόξευση της μετοχής έχει καταστήσει τη Digital World Acquisition μια από τις δημοφιλέστερες μετοχές στα χρηματιστηριακά sites και την νούμερο 1 μετοχή με τις περισσότερες εντολές των μικροεπενδυτών στη Fidelity.

O Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι προτίθεται να ιδρύσει ένα νέο κοινωνικό δίκτυο με το όνομα Truth Social, λέγοντας ότι πρόθεσή του είναι να αντισταθεί στην «στην τυραννία της Big Tech». «Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, αλλά ο αγαπημένος σας Αμερικανός Πρόεδρος έχει σιωπήσει» είπε αναφερόμενος στον αποκλεισμό του από το Twitter και το Facebook που ξεκίνησε μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Η πορεία της μετοχής της Digital World Acquisition

Πηγή: Yahoo Finance