Ο Ρέι Ντάλιο υπέρ της αναστολής της δημόσιας προσφοράς της Ant στην Κίνα

Ο Ρέι Ντάλιο υπέρ της αναστολής της δημόσιας προσφοράς της Ant στην Κίνα

Ο Ρέι Ντάλιο, ιδρυτής της Bridgewater Associates, εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή του στην αιφνιδιαστική απόφαση της Κίνας να αναστείλει την αρχική δημόσια προσφορά της Ant Group, ύψους 37 δισ. δολαρίων, επικαλούμενος την ανάγκη να περιοριστούν οι κίνδυνοι της τραπεζικής καινοτομίας.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές προκάλεσαν σοκ στους διεθνείς επενδυτές αναστέλλοντας την διπλή αρχική δημόσια προσφορά, στο Χονγκ-Κονγκ και τη Σανγκάη, του κολοσσού της χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας Ant, λίγες μόνο μέρες πριν πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη εισαγωγή του κόσμου στο χρηματιστήριο.

Ο Ντάλιο απέρριψε τις ανησυχίες ότι η αιφνιδιαστική αυτή κίνηση θα μπορούσε να υποσκάψει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν κίνδυνοι αν αφεθεί υπερβολικά ελεύθερη η καινοτομία.

 «Η Ant αποτελεί μία εντελώς καινούργια ιδέα όσον αφορά τον τραπεζικό κλάδο, και θα μπορούσε να αντικαταστήσει σχεδόν, ή να απειλήσει, το τραπεζικό σύστημα της Κίνας», δήλωσε.

«Και είναι σημαντικό να αντιλαμβανόμαστε ότι στην Κίνα υπάρχει κρατικός καπιταλισμός. Το κράτος λοιπόν θα ελέγχει αυτά τα πράγματα», είπε ο Ντάλιο, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι πλέον «επικίνδυνο να απέχει κανείς από τις κινεζικές κεφαλαιαγορές».

Πηγή: Reuters