Ο χαλκός είναι το νέο πετρελαίο εκτιμούν αναλυτές

Ο χαλκός είναι το νέο πετρελαίο εκτιμούν αναλυτές

Σε σημείωμά του προς επενδυτές ο αναλυτής της BofA, Μάικλ Γουίντμερ υπογράμμισε ότι τα αποθέματα του χαλκού έχουν συρρικνωθεί σε επίπεδα που είχαμε να δούμε εδώ και 15 χρόνια, ενώ η ζήτηση βαίνει αυξανόμενη, καθώς οι οικονομίες ανοίγουν ξανά και επιδιώκουν δυναμική ανάκαμψη. 

Ο Γουίντμερ εκτιμά ότι θα έχουμε επανισορρόπηση της αγοράς το 2023 και το 2024, χωρίς να αποκλείονται νέα ελλείμματα από το 2025 και έπειτα. 

Σε δηλώσεις του στο CNBC ο Ντέιβιντ Νόιχαουζερ, ιδρυτής και γενικός διευθυντής του αμερικανικού hedge fund Livermore Partners ανέφερε ότι η αποδυνάμωση του δολαρίου σε συνδυασμό με την αύξηση των έργων υποδομών ανά τον κόσμο ανεβάζουν τις τιμές όλων των βασικών μετάλλων.

«Πιστεύω ότι είναι το νέο πετρέλαιο και βλέπω και εγώ την τιμή του να φτάνει στα 20.000 δολάρια ανά μετρικό τόνο» σημείωσε.

«Οι επενδυτές ολοένα και περισσότερο εστιάζουν στο άνοιγμα [των οικονομιών] και την ανάκαμψη, ιδίως με το οικονομικό outlook στις ΗΠΑ να βελτιώνεται», πρόσθεσε.

Η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με τον ταχύτερο ρυθμό από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Την ίδια στιγμή, ο βρετανικός μεταποιητικός κλάδος αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 27 ετών τον προηγούμενο μήνα.