NFT: Άφθονο χρήμα και μεγάλοι όγκοι συναλλαγών  στα μεγαλύτερα marketplace

NFT: Άφθονο χρήμα και μεγάλοι όγκοι συναλλαγών στα μεγαλύτερα marketplace

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ξεπερνάει ο όγκος συναλλαγών στο μεγαλύτερα NFT marketplace, το Open Sea. Το νέο ρεκόρ του μεγέθους των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μηνιαίο όγκο συναλλαγών στο κρυπτονόμισμα Ether - ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Ο ημερήσιος όγκος ρεκόρ του OpenSea την Κυριακή έφτασε τα 261 εκατομμύρια δολάρια, με μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών περίπου τα 170 εκατομμύρια δολάρια.

Τη στιγμή που πολλοί επενδυτές γίνονται πλούσιοι σε μία νύχτα αγοράζοντας εικόνες ή βίντεο, η φρενίτιδα των NFTs βρίσκεται στο παγκόσμιο ενδιαφέρον. Αυτό που δεν κατάφεραν οι εφαρμογές αποκεντρωμένης οικονομίας, τα NFTs κατάφεραν να καταστήσουν τις blockchain εφαρμογές mainstream.

Παρά την επιτυχία του Open Sea - ο ανταγωνισμός από τα πλήρως αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια περιμένει στη γωνία. Ας δούμε τι είναι η «επίθεση βαμπίρ» που δέχεται το ανταλλακτήριο.

Μια νέα πλατφόρμα NFT που ονομάζεται LooksRare κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα. Το LooksRare ισχυρίζεται ότι είναι ένα marketplace που θα αναπτύξει νέες δυνατότητες με βάση αυτό που θέλουν οι χρήστες της - με την ελπίδα να προσφέρει μια εναλλακτική λύση στο OpenSea.

Το ανταλλακτήριο έχει εκδώσει το κρυπτονόμισμα LOOKS, το οποίο μοιράστηκε σε μια δωρεάν διανομή airdrop σε όσους είχαν δαπανήσει πολλά χρήματα για την αγορά NFTs στο Open Sea. Το LooksRare ξεκίνησε από δύο ανώνυμους συνιδρυτές, γνωστούς ως Zodd και Guts. Διαθέτει επίσης μια μικρή ομάδα εννέα ατόμων, η οποία αποτελείται κυρίως από προγραμματιστές.

Το LooksRare βασίζεται στο κρυπτονόμισμα LOOKS που κυκλοφόρησε, το οποίο χρησιμοποιείται για την επιβράβευση των χρηστών της πλατφόρμας — και την προσέλκυση υπαρχόντων χρηστών από το OpenSea.

Όποιος διαπραγματεύτηκε NFTs με αξία περισσότερο από 3 $ETH στο OpenSea μεταξύ της περιόδου 16 Ιουνίου και 16 Δεκεμβρίου μπορεί να διεκδικήσει ένα μέρος των κρυπτονομισμάτων που δίνονται δωρεάν στην κοινότητα.

Αυτό στην αγορά κρυπτονομισμάτων ονομάζεται «επίθεση βαμπίρ», καθώς χρησιμοποιεί κρυπτονομίσματα για να προσπαθήσει να δελεάσει τη βάση χρηστών ενός προϋπάρχοντος που δεν έχει κάποιο κρυπτονόμισμα επιβράβευσης. Το LooksRare είναι η δεύτερη σημαντική απόπειρα επίθεσης βαμπίρ στο OpenSea, καθώς η πρώτη αποτελεί του ανταλλακτηρίου Infinity.

Το marketplace χρεώνει επίσης ένα τέλος 2% σε όλες τις συναλλαγές, οι οποίες μοιράζονται όλες σε όσους προχωρούν στο κλείδωμα μέσω staking του κρυπτονομίσματος  LOOKS. Επί του παρόντος, η πλατφόρμα προσφέρει ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό επιβράβευσης 784.69% APR ετησίως.

Το νέο ανταλλακτήριο έχει ήδη φτάσει σε όγκο συναλλαγών 1,5 δισ. δολάρια- σε μια εβδομάδα.

Ωστόσο, τόσο η διαφήμιση αλλά και η οικονομία επιβράβευσης γύρω από το LOOKS έχουν προκαλέσει πολλές κυκλικές συναλλαγές- , καθώς οι συναλλαγές κορυφαίων συλλογών NFT για την εβδομάδα είναι περισσότερες, από τις ίδιες συναλλαγές NFT μεταξύ λίγων διευθύνσεων σε τιμή σημαντικά υψηλότερη από την κατώτατη τιμή. Για παράδειγμα, το Meebit #15115 έχει πουληθεί 32 φορές για αρκετές εκατοντάδες WETH την περασμένη εβδομάδα μεταξύ μόνο δύο διευθύνσεων. Αυτό γίνεται για τα τέλη επιβράβευσης υπερισχύουν τα τέλη συναλλαγών του ανταλλακτηρίου.

Η συλλογή Meebits είχε 1,23 δισεκατομμύρια δολάρια όγκο συναλλαγών την περασμένη εβδομάδα, αποτελώντας το 76% του συνολικού όγκου για έργα τέχνης και συλλεκτικά αντικείμενα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Meebits χρησιμοποιείται σημαντικά για ξέπλυμα χρήματος λόγω της έλλειψης δικαιωμάτων εκμετάλλευσης που το καθιστά πιο κερδοφόρο σε αυτές τις συναλλαγές- καλύπτοντας μόνο τα τέλη συναλλαγών του ανταλλακτηρίου.

Οι ανταμοιβές LOOKS για συναλλαγές καθορίζονται από το ποσοστό του χρήστη επί του ημερήσιου συνολικού όγκου, επομένως αυτές οι μεγάλες και συχνές συναλλαγές συμβάλλουν στην αύξηση του ποσού των LOOKS που κερδίζει ένας χρήστης.