Νέες ισχυρές απώλειες στην Wall - Συνεχίζονται οι πιέσεις στον τεχνολογικό τομέα

Νέες ισχυρές απώλειες στην Wall - Συνεχίζονται οι πιέσεις στον τεχνολογικό τομέα

Νέες ισχυρές απώλειες κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς οι συνεχιζόμενες πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο έσπρωξαν σε αρνητικό έδαφος τις συνεδριάσεις, παρά την αρχική ανοδική αντίδραση των δεικτών της Wall Street.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 405 μονάδων ή 1,45% και διαμορφώθηκε στις 27.534 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 έκλεισε στις 3.339 μονάδες, υποχωρώντας κατά 1,76%.

Ισχυρές απώλειες για ακόμη μία συνεδρίαση κατέγραψε, τέλος, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 10.919 μονάδες, με πτώση 1,99%.

Στο ταμπλό, απώλειες 3,3% κατέγραψε η μετοχή της Apple, η οποία ενδοσυνεδριακά έφτασε να κερδίζει ακόμα και 2,7%, ενώ πτώση 1,4% σημείωσε και η μετοχή της Tesla, μετά την χθεσινή της ανοδική αντίδραση κατά 8%.

Με μικρότερες απώλειες ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση και οι υπόλοιπες μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών (Facebook, Netflix, Amazon, Microsoft), ωθώντας τον τεχνολογικό κλάδο του S&P 500 σε πτώση της τάξης του 2,3%.

Το κλίμα στην αγορά επιδείνωσαν και τα νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ για την αγορά εργασίας στην χώρα, καθώς επιπλέον 884.000 Αμερικανοί κατέθεσαν αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 5 Σεπτεμβρίου, αριθμός σχεδόν αμετάβλητος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης.

Πιο αναλυτικά, από τα μέσα Μαρτίου μέχρι σήμερα σχεδόν 30 εκατ. Αμερικανοί έχουν υποβάλει σχετική αίτηση, ωστόσο ο εβδομαδιαίος αριθμός των νέων αιτήσεων παραμένει σταθερά κάτω από τα επίπεδα του 1 εκατ., ενώ υπενθυμίζεται πως στα τέλη Μαρτίου είχε σημειωθεί ρεκόρ αιτήσεων με 7 εκατ. μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, ο αριθμός των συνεχιζόμενων αιτήσεων επιδόματος ανεργίας, διαμορφώθηκε στα 13,4 εκατ. στα τέλη Αυγούστου.