Νέες απώλειες στην Wall υπό τον φόβο νέων lockdown

Νέες απώλειες στην Wall υπό τον φόβο νέων lockdown

Πτωτικά κινούνται την Πέμπτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς τόσο η αβεβαιότητα σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας όσο και οι φόβοι επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη μετά την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας φέρνουν αρνητικά πρόσημα στην αγορά.

Στην Ευρώπη, η Γαλλία ακολούθησε το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλοντας νέους περιορισμούς, ενώ η Γερμανία και η Ιταλία κατέγραψαν αριθμούς-ρεκόρ στα νέα κρούσματα, φέρνοντας πιο κοντά το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης των μέτρων περιορισμού.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 211 μονάδες ή 0,74% και βρίσκεται στις 28.302 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,8% και βρίσκεται στις 3.460 μονάδες

Τέλος, απώλειες σημειώνει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται στις 11.645 μονάδες, υποχωρώντας κατά 1,05%.

Στο μέτωπο των διαβουλεύσεων μεταξύ Λευκού Οίκου και Δημοκρατικών σχετικά με το νέο πακέτο τόνωσης της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν ανέφερε, μιλώντας στο CNBC, ότι ο ίδιος και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι προσηλωμένοι στην επίτευξη συμφωνίας, αν και παραδέχθηκε ότι δύσκολα θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Εντός της ημέρας, όπως ανέφερε, ο υπουργός αναμένεται να έχει επαφή με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων (και κορυφαία μορφή των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο) Νάνσι Πελόζι.

Ο κ. Μνούτσιν κατηγόρησε πάντως το Δημοκρατικό Κόμμα ότι αρνείται συμβιβαστικές προτάσεις για λόγους μικροπολιτικού συμφέροντος, ενώ επιμένει και στη λογική «όλα ή τίποτε» για το ύψος του πακέτου τόνωσης.