Νέες απώλειες στην Wall Street μετά τα στοιχεία γα την αγορά εργασίας

Νέες απώλειες στην Wall Street μετά τα στοιχεία γα την αγορά εργασίας

Πτωτικά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς η αύξηση άνω του αναμενόμενου των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας προκαλούν απαισιοδοξία και επιφυλακτικότητα μεταξύ των επενδυτών, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας που καταγράφεται σε μία σειρά Πολιτειών προκαλεί φόβο για νέα μέτρα περιορισμού.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 121 μονάδων ή 0,47% και βρίσκεται στις 25.997 μονάδες, ενώ πτώση 0,19% καταγράφει και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, ο οποίος διαμορφώνεται στις 3.107 μονάδες.

Παράλληλα, οριακή άνοδο 0,12% καταγράφει ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος διαμορφώνεται στις 9.922 μονάδες.

Στο ταμπλό, νέες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, με την United Airlines να χάνει 2,8%, ενώ πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Delta και της American Airlines, οι οποίες υποχωρούν κατά 1,9% και 3% αντίστοιχα.

Έντονες πιέσεις ασκούνται και στις μετοχές των ταξιδιωτικών εταιρειών, καθώς οι Carnival, Norwegian Cruise Line και Royal Caribbean χάνουν 4,2%, 2,1% και 1,3% αντίστοιχα, ενώ απώλειες άνω του 1% σημειώνουν οι μετοχές της Kohl’s και της Nordstrom.

Σχετικά με την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, το υπουργείο Εργασίας της χώρας ανακοίνωσε σήμερα πως συνολικά 1,5 εκατ. Αμερικανοί κατέθεσαν αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 13 Ιουνίου, με τον συνολικό αριθμό των αιτήσεων από τα μέσα Μαρτίου να ανέρχεται πλέον σε περισσότερα από τα 48 εκατ.

Παράλληλα, οι νέες αιτήσεις ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση κατά 1,3 εκατ.