7ος χρόνος, ημέρα 2157η
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq

Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq

Με μικρά κέρδη που όπως ήταν ικανά να φέρουν τον S&P 500 και το Nasdaq σε νέα επίπεδα ρεκόρ, ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street. 

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές στα ξένα πρακτορεία, ώθηση για τη νέα ανοδική πορεία των δεικτών έδωσε για ακόμη μια μέρα η πλήρης έγκριση χρήσης που έδωσε ο FDA στο εμβόλιο της Pfizer/Biontech και άνοιξε το δρόμο για μαζικότερους εμβολιασμούς από εκείνους που δεν επιθυμούσαν να εμβολιαστούν από σκευάσματα που είχαν μέχρι τώρα άδεια μόνο για επείγουσα χρήση.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,09% ή 30 μονάδες και έκλεισε στις 35.366 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,52% ή 77 μονάδες στις 15.019 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 0,15% ή 6 μονάδες κλείνοντας στις 4.486 μονάδες. 

Κατά τα άλλα, τα βλέμματα των επενδυτών θα εστιάσουν στο τέλος της εβδομάδας στο ετήσιο συνέδριο του Jackson Hole, αναμένοντας από τον κεντρικό τραπεζίτη Τζ. Πάουελ να δώσει κάποια ένδειξη για τις προθέσεις της Fed αναφορικά με την επικείμενη σύσφιξη πολιτικής στην οποία θα προχωρήσει.

Από την πλευρά της, η Goldman Sachs αύξησε τις πιθανότητες να ανακοινώσει η Fed περιορισμό του μηνιαίου ρυθμού αγορών της, το λεγόμενο tapering, εντός Νοεμβρίου, προβλέποντας παράλληλα ότι η μείωση θα είναι ύψους 15 δισ., δολαρίων ανά μήνα.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της Goldman δίνουν πλέον πιθανότητα σχετικής ανακοίνωσης τον Νοέμβριο κατά 45% έναντι του 25% που έδιναν προηγουμένως, κατεβάζοντας αντίστοιχα την σχετική πιθανότητα για τον Δεκέμβρη στο 35% από το 55% που εκτιμούσαν.