Νέα άνοδος και ρεκόρ στην Wall Street

Νέα άνοδος και ρεκόρ στην Wall Street

Με τον Nasdaq σε νέο ιστορικό υψηλό, τον S&P 500 να βρίσκεται μια ανάσα από το δικό του και τον Dow Jones να συντηρεί τα επίπεδά του, ξεκίνησε η αμερικανική αγορά και τον Σεπτέμβριο έπειτα από το χτεσινό «διάλειμμα» στο ανοδικό επταήμερο σερί, με την επενδυτική διάθεση να διατηρείται ενισχυμένη παρά τα αρνητικά στοιχεία για την αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται με οριακές εναλλαγές πέριξ του χτεσινού κλεισίματος στις 35.407 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,17% και διαπραγματεύεται στις 4.530 μονάδες απέχοντας μόλις 7 από το ρεκόρ του, ενώ ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq έχει ήδη σημειώσει νέο στις 15.354 με άνοδο 0,6%,

Ο Αύγουστος ήταν ακόμα ένας ιδιαίτερα ισχυρός μήνας για τους τρεις δείκτες, οι οποίοι αψηφώντας και το γεγονός ότι παραδοσιακά θεωρείται νεκρός μήνας για τις αγορές λόγω θερινών διακοπών κατέγραψαν αποδόσεις 1,2% (Dow Jones), 2,9% (S&P 500) και 4% (Nasdaq).

Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση, σημαντική ώθηση δίνει η Sunrun με ράλι 7% αφότου η JPMorgan προέβλεψε αντεπίθεση για τον τίτλο της βλέποντας περιθώρια ανόδου... 90%!

Επιπλέον, έπειτα από τις βαριές απώλειες 16% χτες, η Zoom επιχειρεί να ανακάμψει σήμερα με άνοδο 2,8% και στήριξη απο την Κάθι Γουντ η οποία αποκάλυψε ότι αγόρασε 200.000 μετοχές της στη βουτιά που πραγματοποίησε.

Κατά τα άλλα, οι επενδυτές εξετάζουν τα νέα δεδομένα για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, που ήταν μάλλον απογοητευτικά, καθώς ανήλθαν σχεδόν στο ήμισυ των εκτιμήσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας υπηρεσιών μισθοδοσίας ADP, οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 374.000 για τον Αύγουστο την ώρα που οι εκτιμήσεις αναλυτών στο Dow Jones προέβλεπαν 600.000. 

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι ακόμα και έτσι οι νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο ξεπέρασαν εκείνες του Ιουλίου, οι οποίες αναθεωρήθηκαν ελαφρώς καθοδικά στις 326.000 (από τις 330.000 που είχαν αναφερθεί αρχικά).

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι επενδυτές θα αναμένουν τη συνολική έκθεση του υπουργείου Απασχόλησης των ΗΠΑ την Παρασκευή, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να αναμένουν 720.000 νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο και υποχώρηση της ανεργίας στο 5,2%.