Μικτά πρόσημα στην Wall στον απόηχο του sell-off της Δευτέρας

Μικτά πρόσημα στην Wall στον απόηχο του sell-off της Δευτέρας

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν την Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με την αγορά να προσπαθεί να ανακάμψει από τις ισχυρές απώλειες κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας, καθώς τα ημερήσια κρούσματα στις ΗΠΑ σημειώνουν διαδοχικά αρνητικά ρεκόρ.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 91 μονάδων ή 0,33% και διαμορφώνεται στις 27.594 μονάδες, ενώ οριακά κέρδη 0,03% σημειώνει ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 που βρίσκεται στις 3.401 μονάδες.

Κέρδη 0,71% σημειώνει, τέλος, ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, που βρίσκεται στις 11.429 μονάδες.

Στο ταμπλό, απώλειες 3% σημειώνει ο τίτλος της Caterpillar, μετά την μείωση των καθαρών κερδών της εταιρείας. Πιο αναλυτικά, η Caterpillar ανακοίνωσε σήμερα μειωμένα κέρδη στο τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις της υποχώρησαν και στους τρεις κύριους τομείς δραστηριότητα αντανακλώντας την αργή και άνιση ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας μετά τα lockdowns που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού βαρέας χρήσεως ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου 1,22 δολαρίων ανά μετοχή, μειωμένα κατά 54% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη της τάξης των 1,16 δολαρίων ανά μετοχή.

Παράλληλα, πτώση 1,3% σημειώνει και η μετοχή της 3M, παρά το γεγονός πως η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τέλος, «άλμα» 4,1% καταγράφει η μετοχή της Xilinx μετά την γνωστοποίηση της εξαγοράς της από την AMD έναντι 35 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία, που η AMD αναμένει να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021, θα δημιουργήσει μία εταιρεία με 13.000 τεχνικούς σχεδιαστές και στρατηγική εξωτερικής παραγωγής που βασίζεται κυρίως στην Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd. Οι δύο αμερικανικές εταιρείες έχουν επωφεληθεί από αυτή την πιο ευέλικτη προσέγγιση ώστε να αποσπάσουν μερίδιο της αγοράς από την Intel που αντιμετωπίζει προβλήματα με την εσωτερική παραγωγή.

Στα μάκρο της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Οκτώβριο στις 100,3 μονάδες καθώς η νέα αναζωπύρωση των κρουσμάτων του κορονοϊού πλήττει την εικόνα της οικονομίας και τις προοπτικές της αγοράς εργασίας τους επόμενους μήνες.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της MarketWatch έκαναν λόγο για μικρότερη πτώση του δείκτη στις 101,5 μονάδες, ενώ τον Σεπτέμβριο ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 101,3 μονάδες.