Caterpillar: Πτώση 54% στα κέρδη τριμήνου

Caterpillar: Πτώση 54% στα κέρδη τριμήνου

Η Caterpillar ανακοίνωσε σήμερα μειωμένα κέρδη στο τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις της υποχώρησαν και στους τρεις κύριους τομείς δραστηριότητα αντανακλώντας την αργή και άνιση ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας μετά τα lockdowns που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού βαρέας χρήσεως ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου 1,22 δολαρίων ανά μετοχή, μειωμένα κατά 54% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη της τάξης των 1,16 δολαρίων ανά μετοχή.

Η εταιρεία έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα από την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει στις επιχειρηματικές δραστηριότητες η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας, αλλά και από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς οι επιχειρήσεις πελάτες της καθυστερούν τα προγράμματα κεφαλαιουχικών δαπανών για τους εξοπλισμούς τους.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Άντριου Μπόνφιλντ δήλωσε ότι παρόλο που οι πελάτες της Caterpillar εξακολουθούν να διστάζουν να πραγματοποιήσουν σημαντικές αγορές εξοπλισμού, μια γρήγορη οικονομική ανάκαμψη στην Κίνα καθώς και η βελτίωση της οικιστικής δραστηριότητας στη Βόρεια Αμερική αναμένεται να αυξήσουν τις πωλήσεις το τρέχον τρίμηνο.

Η Κίνα είναι ένα "φωτεινό σημείο στα έσοδά μας", δήλωσε ο Μπόνφιλντ στο Reuters, προσθέτοντας ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ηγήθηκε της ετήσιας αύξησης κατά 14% των πωλήσεων κατασκευαστικών μηχανημάτων στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού το τελευταίο τρίμηνο.

Οι μετοχές της Caterpillar καταγράφουν απώλειες άνω του 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.