Μικρά κέρδη στην Wall Street εν αναμονή της Fed

Μικρά κέρδη στην Wall Street εν αναμονή της Fed

Με ήπιες διακυμάνσεις και θετικά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς και τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στην ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) που θα ανακοινώσει τις προβλέψεις τριμήνου της για το ΑΕΠ, την ανεργία και τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,36% ή 96 μονάδες και κινείται στις 28.102 μονάδες, ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 κερδίζει επίσης 0,37% στις 3,413 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που καταγράφει άνοδο 0,17% και κινείται στις 11.217 μονάδες.

Ώθηση στον Dow δίνει η μετοχή της FedEx η οποία πραγματοποιεί άλμα 7,1%, η οποία ανακοίνωσε εκρηκτικά κέρδη για το τρίμηνο που πέρασε, ξεπερνώντας κατά 2,18 δολάρια ανά μετοχή τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κατά τα άλλα, όπως προαναφέρθηκε, οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση πολιτικής της Fed μετά την πρόσφατη αναθεώρηση της στρατηγικής της, για να έχει μεγαλύτερη ευελιξία πλέον γύρω από την πορεία του πληθωρισμού. Συγκεκριμένα, η αναθεώρηση επιτρέπει στην Fed να ξεπερνά τον επίσημο ετήσιο στόχο πληθωρισμού 2%, έχοντας ουσιαστικά έτσι τη δυνατότητα να κρατά τα επιτόκια χαμηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Την προσοχή θα συγκεντρώσουν επίσης και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος αναμένεται να δώσει περισσότερα στοιχεία όσον αφορά την πορεία και τις προοπτικές της οικονομίας.

Τέλος, στα μακροοιοκονομικά νέα της ημέρας, σε ανοδική τροχιά διατηρήθηκαν τον Αύγουστο για τέταρτο διαδοχικό μήνα οι λιανικές δαπάνες στις ΗΠΑ, σε ένα δείγμα του ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει την ύφεση που προκάλεσε στο δεύτερο τρίμηνο η επιβολή lockdown για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.