Μικρά κέρδη στη Wall Street

Μικρά κέρδη στη Wall Street

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για τη δημιουργία ενός νέο πακέτου στήριξης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών στην αμερικανική οικονομία της πανδημίας. 

Ωστόσο, τα κέρδη μετριάστηκαν μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι διατεθειμένο να υποβάλει αγωγή κατά της Google για μονοπωλιακές πρακτικές. 

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 172 μονάδες ή 0,61% και κινείται στις 28.371 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κερδίζει 0,54% ή 64 μονάδες στις 11.542 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,66% ή 22 μονάδες και κινείται στις 3.448 μονάδες.

Στην εσωτερική πολιτική σκηνή, μια δημοσκόπηση της Financial Times δείχνει ότι οι χειρισμοί του Ντόναλντ Τραμπ στην οικονομία των ΗΠΑ δεν ωφελούν πλέον την υποψηφιότητά του δύο εβδομάδες πριν από την ημέρα των εκλογών. 

Η έρευνα σε μη εγγεγραμμένους ψηφοφόρους πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου για τη FT και το Ίδρυμα Peter G Peterson διαπίστωσε ότι το 46% των Αμερικανών πιστεύουν ότι οι πολιτικές του Τραμπ έχουν βλάψει την οικονομία, σε σύγκριση με το 44% που έχει θετική άποψη.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Moderna χάνει 4% με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι αναμένει να λάβει έγκριση για χρήση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ ήδη τον Δεκέμβριο.

Νωρίτερα, με μεικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικο Nikkei να χάνει 0,44%.