Μικρά κέρδη στη Wall- Αισιοδοξία για πακέτο στήριξης

Μικρά κέρδη στη Wall- Αισιοδοξία για πακέτο στήριξης

Με μικρά κέρδη συνεχίζει τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αναμένουν εξελίξεις στο μέτωπο της σύστασης ενός νέου πακέτου στήριξης για τους πληγέντες από τις συνέπειες του κορονοϊού.

Αφορμή για αυτή την αισιοδοξια στάθηκαν και οι δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ Στήβεν Μνούτσιν πως θα επέλθει συμφωνία μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων. 

Σήμερα πραγματοποιείται η τελευταία συνεδρίαση του μήνα με τους δείκτες να οδεύουν προς την πρώτη αρνητική μηνιαία επίδοση από τον Μάρτιο.

Σε αυτό το κλίμα,  ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 358 μονάδες ή 1,31% και κινείται στις 27.811 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 1,31% ή 143 μονάδες στις 11.223 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 1,08% ή 36 μονάδες και κινείται στις 3.371 μονάδες.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε το «χαοτικό» πρώτο debate μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν με τους δύο άνδρες που διεκδικούν τη νίκη στις προεδρικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου, να ανταλλάσουν βαρείς χαρακτηρισμούς.

Στα μάκρο της ημέρας, τη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 73 ετών κατέγραψε η αμερικανική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του 20200 εξαιτίας του σοκ που προκάλεσε η πανδημία, επιβεβαίωσε την Τετάρτη η τρίτη αναθεωρημένη μέτρηση για το ΑΕΠ. Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε 31,4% σε ετήσια βάση γεγονός που συνιστά τη μεγαλύτερη πτώση από το 1947, έτος που το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου άρχισε να κρατάει στοιχεία για την ανάπτυξη της οικονομίας. 

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Disney χάνει 1% καθώς η διοίκηση του γιγαντιαίου ομίλου ψυχαγωγίας και ενημέρωσης Walt Disney Co ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στις απολύσεις 28.000 εργαζομένων στα θεματικά του πάρκα, καθώς υφίσταται βαρύ πλήγμα από την κατακόρυφη μείωση των επισκέψεων και του τζίρου σε αυτά εξαιτίας της πανδημίας του κορoνοϊού.