7ος χρόνος, ημέρα 2096η
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Microstrategy: Συνολικές αγορές Bitcoin αξίας 3 δισ. δολαρίων

Microstrategy: Συνολικές αγορές Bitcoin αξίας 3 δισ. δολαρίων
Shutterstock

Περισσότερα από 100.000 Bitcoin συνολικής αξίας 3 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε πως έχει αγοράσει η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Nasdaq, MicroStrategy η οποία έχει μετατρέψει από το 2020 τα μετρητά της σε Bitcoin.

Σύμφωνα με το CNBC, η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας software σημείωναν πτώση 6% πριν το άνοιγμα της αγοράς τη Δευτέρα, ακολουθώντας την πτωτική πορεία του  Bitcoin. 

Η MicroStrategy ανακοίνωσε το συνολικό αριθμό κρυπτονομισμάτων που έχει στο χαρτοφυλάκιο της, το οποίο ανέρχεται σε 105.085 bitcoin, η αξία των οποίων εκτιμάται σε 26.080 δολάρια το ένα, συμπεριλαμβανομένων όλων των αμοιβών.

Όπως αναφέρεται, μέσα σε ένα χρόνο η MicroStrategy, η οποία ήταν μία εταιρεία που λίγοι γνώριζαν, έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα τόσο στη Wall Street, όσο και στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων, με τη μετοχή της να έχει καταγράψει άνοδο περί το 423% από τον Αύγουστο του 2020.

Η αγορά του Bitcoin θα προσεγγίσει αυτή του χρυσού και να την ξεπεράσει καθώς θα «σκαρφαλώσει» στα 100 τρισ. δολάρια, είχε προβλέψει ο CEO της Microstrategy, Mάικλ Σέιλορ σε συνέντευξή του στο CNBC την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021.

«Υπάρχει χρυσός αξίας 10 τρισ. δολαρίων εκεί έξω και Bitcoin αξίας 1 τρισ. δολαρίων. Το bitcoin θα ξεπεράσει το χρυσό και θα ξεπεράσει ολόκληρη την κεφαλαιοποίηση της αγοράς του χρυσού», δήλωσε ο Σέιλορ στη συνέντευξή του. «Θα ξεπεράσει τα κρατικά ομόλογα που δίνουν αρνητικές αποδόσεις και άλλους δείκτες μέχρι να φτάσει στα 100 τρισ. δολάρια», πρόσθεσε.

Η Microstrategy είναι μια επιτυχημένη επιχείρηση με ιστορία 30 ετών στην πρόβλεψη των τεχνολογικών τάσεων. Θεωρείται η μεγαλύτερη εταιρεία που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο της επιχειρηματικής ευφυΐας, παρέχοντας λογισμικό και υπηρεσίες εταιρικής ανάλυσης. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα όπως η Pepsi και η Adidas, ενώ η IBM και η Oracle είναι μεταξύ των ανταγωνιστών της.