Με θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωαγορές

Θετικά κινούνται τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, μια μέρα που ορισμένα χρηματιστήρια είναι κλειστά λόγω παραμονής Χριστουγέννων ενώ ορισμένες άλλες αγορές θα κλείσουν νωρίτερα. 

Tο βλέμμα των επενδυτών παραμένει στραμμένο στην εμπορική συμφωνία για το Brexit με τον Βρετανό Πρωθυπουργός να ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση των εμπορικών συνομιλιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κλειστό είναι σήμερα το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη και το Μιλάνο λόγω αργίας. Ο βρετανικός FTSE 100 είναι αμετάβλητος στις 6.495 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο γαλλικός CAC 40 ανέρχεται στις 5.531 μονάδες, με μια άνοδο της τάξης του 0,10%.

Στην αγορά συναλλάγματος, η στερλίνα ενισχύεται 0,5%, στο 1,355 δολάριο, ενώ το ευρώ κερδίζει 0,2%, με την ισοτιμία στο $1,220. Ανοδικά και το αργό, καθώς τα αμερικανικά αποθέματα κινήθηκαν καθοδικά κατά 600.000 βαρέλια την τελευταία εβδομάδα.

Σημειώνεται επίσης πως σήμερα και η Wall Street θα κλείσει νωρίτερα στις 20.00 ώρα Ελλάδας ενώ θα παραμείνει κλειστή και αύριο λόγω Χριστουγέννων.