Με οριακές μεταβολές ξεκίνησε η εβδομάδα για τη Wall

Με οριακές μεταβολές ξεκίνησε η εβδομάδα για τη Wall

Με οριακές απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι σχετικά με την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης για την παραγωγή αναζωπύρωσαν την ανησυχία για το παγκόσμιο στερέωμα.

Την ίδια ώρα, στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου, οι κινέζοι αξιωματούχοι υποβάθμισαν τη σημασία της ακύρωσης των επισκέψεων τους σε αμερικάνικες αγροτικές περιοχές, γεγονός που θορύβησε τις αγορές την Παρασκευή.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 14,92 μονάδες ή 0,06% και έκλεισε στις 26.949 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 5,21 μονάδες στις 8.112 μονάδες. Ο S&P 500 έμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 2.991 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Dow Jones κέρδισε 1,1%, ο S&P 500 0,5% και ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,7%.

«Η οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται στα όρια της ύφεσης καθώς η συνεχιζόμενη επιβράδυνση της μεταποίηση εμφανίζει σημάδια μετάδοσης και στον κλάδο των υπηρεσιών». Αυτό δήλωσε ο Κρις Γουίλιαμσον, στέλεχος της IHS Markit, που καταρτίζει τους δείκτες τιμών παραγωγού (PMI) για την Ευρωζώνη, οι οποίοι αντανακλούν στην ουσία την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις της ένωσης.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Markit, ο σύνθετος δείκτης PMI «βούλιαξε» τον Σεπτέμβριο στις 50,4 μονάδες από 51,9 μονάδες τον Αύγουστο, όταν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 51,9 μονάδες.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Caesars Entertainment Corp κερδίζει 0,88% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για πώληση του Rio All-Suite Hotel & Casino έναντι 516,3 εκατ. δολαρίων.

Νωρίτερα, με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς μετά την κατάρρευση του τουριστικού κολοσσού της Thomas Cook περαιτέρω πιέσεις ασκήθηκαν από τα απογοητευτικά στοιχεία για τη μεταποίηση σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και κυρίως στη Γερμανία.