7ος χρόνος, ημέρα 2225η
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021

Με μεικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές έκλεισε η Wall Street

Με μεικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές έκλεισε η Wall Street

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 266 μονάδες στις 35.490 μειωμένος για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μέρες ανόδου, ενώ ο S&P 500 έχασε 0,5% κλείνοντας στις 4.551 μονάδες, μετά από ένα σερί ανόδου τριών ημερών. Ο Nasdaq έκλεισε στις15.235 μονάδες, με αύξηση 0,12%, παρά την ισχυρή ενίσχυση στις τιμές μετοχών σε Microsoft και Alphabet.

Οι μετοχές της Microsoft σημείωσαν άλμα 4,2% αφού η εταιρεία ανέφερε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και την ταχύτερη αύξηση εσόδων από το 2018. Η μητρική Alphabet της Google σημείωσε επίσης άνοδο 5% μετά από μια τριμηνιαία έκθεση που παρουσίασε οικονομικά μεγέθη ισχυρότερα από το αναμενόμενο.

Η μετοχή της Visa υποχώρησε 6,9% μετά την έκδοση μιας προοπτικής εσόδων που ορισμένοι αναλυτές. Επιπλέον, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά τη σχέση της Visa με εταιρείες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, είπαν στον Dow Jones πηγές που γνωρίζουν το θέμα, σύμφωνα με το CNBC.

Οι μετοχές της General Motors υποχώρησαν 5,4% ακόμη και αφού ο βιομηχανικός κολοσσός ξεπέρασε τις εκτιμήσεις κερδών και εσόδων της Wall Street για το τρίτο τρίμηνο. Η Boeing είδε τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 1,5%, αφού η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών σημείωσε απώλειες μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες.

Οι μετοχές της Robinhood κατέρρευσαν, με πτώση 10,4% την ημέρα αφότου η εφαρμογή διαπραγμάτευσης ανέφερε έσοδα πολύ κάτω από τις προσδοκίες. Οι μετοχές του Twitter υποχώρησαν επίσης 10,8%, παρά τα ισχυρά κέρδη.

Περίπου το 38% του S&P 500 έχει αναφέρει κέρδη. Από τα ονόματα που έχουν δημοσιεύσει τριμηνιαίες ενημερώσεις, το 83% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες για κέρδη, ενώ το 79% έχει υπερβεί τις εκτιμήσεις εσόδων.

«Αυτή η σεζόν κερδών αφορούσε τη δυναμική των τιμών και το αν οι καταναλωτές είναι σε θέση να χειριστούν το αυξανόμενο κόστος», δήλωσε ο Ed Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda. «Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καταναλωτής μπορεί να το χειριστεί», πρόσθεσε.

Οι μετοχές της Texas Instruments υποχώρησαν κατά 5,1% αφού η εταιρεία έχασε τις εκτιμήσεις εσόδων. Η Enphase Energy σημείωσε άλμα 24,7% αφού ανέφερε έσοδα ρεκόρ. Η Coca-Cola σημείωσε άνοδο 1,9%

«Βλέπουμε σημάδια ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότερα κέρδη τους τελευταίους δύο μήνες του έτους», δήλωσε ο Ryan Detrick, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς για την LPL Financial.