7ος χρόνος, ημέρα 2056η
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Με κέρδη οι δείκτες της Wall με ώθηση από την τεχνολογία

Με κέρδη οι δείκτες της Wall με ώθηση από την τεχνολογία

Σε θετικό έδαφος βρέθηκαν οι τρεις δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, με τον τομέα της τεχνολογίας να ηγείται από την έναρξη της συνεδρίασης της ανόδου αυτής, καθώς και οι επιχειρήσεις που έχουν άμεση εξάρτηση από την επανεκκίνηση δραστηριοτήτων που είχαν τεθεί υπό περιορισμούς λόγω πανδημίας.

Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones κέρδισε 186 μονάδες ή 0,5% στις 34.394 μονάδες, ενώ ο S&P ενισχύθηκε κατά 1% στις 4.197 μονάδες με ώθηση από τους τομείς της τεχνολογίας και των υπηρεσιών επικοινωνίας.

Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,4% στις 13.661 μονάδες, με τις μετοχές των Alphabet, Facebook και Microsoft να καταγράφουν κέρδη άνω του 2%. Ο τεχνολογικός κλάδος ανέκαμψε, καθώς σταθεροποιείται η αγορά των κρυπτονομισμάτων μετά και τη νέα βουτιά του bitcoin κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Στο μέτωπο της πανδημίας τα κρούσματα στις ΗΠΑ μειώθηκαν στα χαμηλότερα τους επίπεδα από τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών υποχώρησε στα 26.000 την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστήμιου Johns Hopkins.

Κατά τα άλλα, σε δημοσιονομικό επίπεδο, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο Κογκρέσο για το σχέδιο επενδύσεων 2,3 δισ. δολαρίων σε υποδομές που παρουσίασε ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σε μια προσπάθεια να κερδίσει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων είναι έτοιμος να μειώσει το μέγεθος της πρότασης από τα 2,3 τρισ. δολ. στα 1,7 τρισ. δολ. ωστόσο στελέχη του κόμματος της αντιπολίτευσης συνεχίζουν να αντιδρούν στην πρόταση στη βάση του μεγάλου κόστους  στον προϋπολογισμό. 

Στα εταιρικά νέα η μετοχή της Virgin Galactic αυξήθηκε κατά 30% μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πυραυλικής πτήσης από το Νέο Μεξικό.