Με... Boeing «πέταξε» η Wall - Κέρδη 580 μονάδων για Dow

Με... Boeing «πέταξε» η Wall - Κέρδη 580 μονάδων για Dow

Με σημαντικά κέρδη ξεκίνησαν την εβδομάδα οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς παρότι οι ανησυχίες των επενδυτών για αύξηση κρουσμάτων είναι διάχυτες, η Boeing κατάφερε να ωθήσει τον Dow ανοδικά.

Καθώς το σύνολο κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ξεπέρασε χθες τα 10 εκατομμύρια παγκοσμίως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Κυριακή ένα νέο ρεκόρ επιβεβαιωμένων μολύνσεων σε όλο τον κόσμο μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. «Σήμερα αναφέρουμε έναν αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων τις τελευταίες 24 ώρες σε όλο τον κόσμο (189.077 μολύνσεις), με αρκετές χώρες να αναφέρουν τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων σε διάστημα εικοσιτετραώρου», ανέφερε αργά χθες Κυριακή ο ΠΟΥ στον καθημερινό του απολογισμό.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 580 μονάδων ή 2,3% και έκλεισε στις 25.595 μονάδες. Πρόκειται για την καλύτερη ημερήσια επίδοση από τις 5 ιουνίου. 

Ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 3.053 μονάδες, με κέρδη 1,5%, ενώ  κέρδη 1,2% κατέγραψε και ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, που έκλεισε στις 9.874 μονάδες.

Η Boeing ενισχύθηκε 14,4%  καθώς ανακοινώθηκε ότι οι πτήσεις για την πιστοποίηση της πλοϊμότητας του αεροσκάφους Boeing 737 MAX θα αρχίσουν σήμερα. Τα αεροσκάφη 737 ΜΑΧ έχουν καθηλωθεί στο έδαφος εδώ και 15 μήνες, μετά από δύο τραγικά αεροπορικά δυστυχήματα.

Παράλληλα, η φαρμακευτική εταιρεία Gilead ανακοίνωσε σήμερα ότι τιμολόγησε την ρεμδεσιβίρη, υποψήφια θεραπεία της για την Covid-19, στα 390 δολάρια ανά φιαλίδιο στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες αναπτυγμένες χώρες.

Βάσει των τωρινών μοτίβων θεραπείας, οι συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών αναμένεται να χρειαστεί θεραπεία πέντε ημερών με χρήση φιαλιδίων ρεμδεσιβίρης, που αντιστοιχεί σε κόστος ανά ασθενή 2.340 δολαρίων, δήλωσε η εταιρεία.

Νωρίτερα, ανοδικά ξεκίνησαν την εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια  με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί καθώς τα θύματα κορονοϊού ξεπέρασαν τα 500.000 παγκοσμίως, ενώ τα κρούσματα πέρασαν τα 10 εκατ.