Lufthansa: Σε συνεργασία με τράπεζες για την αποπληρωμή 3 δισ. ευρώ κρατικής βοήθειας

Lufthansa: Σε συνεργασία με τράπεζες για την αποπληρωμή 3 δισ. ευρώ κρατικής βοήθειας

Η  Lufthansa AG συνεργάζεται με τράπεζες πάνω σε ένα σχέδιο συγκέντρωσης περίπου 3 δισεκατομμυρίων ευρώ (3,7 δισ. δολάρια) σε ίδια κεφάλαια προκειμένου να αποπληρώσει την κρατική βοήθεια που έλαβε λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Πέρυσι ο όμιλος στηρίχθηκε με ένα κρατικό πακέτο 9 δισ. ευρώ βοήθειας από τη Γερμανία, την Αυστρία, το Βέλγιο και την Ελβετία.Δάνειο από την KfW ύψους 1, δις ευρώ αποπληρώθηκε, αλλά η εταιρεία πήρε άλλα δάνεια από την αγορά.

Ο επικεφαλής της άλλοτε κραταιάς Lufthansa Κάρστεν Σπορ περιμένει ισχυρή αύξηση της ζήτησης το καλοκαίρι. «Ενθαρρυντικά μηνύματα, όπως η εξαγγελία της Κομισιόν να επιτρέψει και πάλι την είσοδο εμβολιασμένων από τις ΗΠΑ, επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία μας» δηλώνει και υπολογίζει ότι τις επόμενες τρεις με τέσσερεις εβδομάδες η αμερικανική κυβέρνηση θα πάρει κι αυτή θετικές αποφάσεις για άνοιγμα του αεροπορικού κλάδου.

Η αεροπορική εταιρεία που στηρίζεται από κρατικά οικονομικά πακέτα κατέγραψε απώλειες στο πρώτο τρίμηνο ύψους 1,05 δισ. ευρώ από μείωση του τζίρου κατά 60%. Αλλά για το 2021 η Lufthansa δείχνει πιο σταθερή σε σύγκριση με την έναρξη της πανδημίας το πρώτο τρίμηνο του 2020. Τότε έκλεισε με απώλειες 2,12 δισ. ευρώ.