Κρατικό Ταμείο Abu Dhabi: Επενδύει στην ινδική Flipkart

Κρατικό Ταμείο Abu Dhabi: Επενδύει στην ινδική Flipkart

Το κρατικό ταμείο του Abu Dhabi (ADQ) βρίσκεται σε συνομιλίες για να επενδύσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια στην ινδική Flipkart  καθώς η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου που υποστηρίζεται από την Walmart Inc. συγκεντρώνει κεφάλαια με απώτερο στόχο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

Η Flipkart συζητά με αρκετές εταιρείες εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC), χωρίς να έχει καταλήξει σε κάποια συμφωνία η οποία θα μπορούσε να αποτιμηθεί στα 35 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Η Flipkart επιδιώκει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια δολάρια από μια ομάδα επενδυτών, συμπεριλαμβανομένης της SoftBank Group Corp., της GIC Pte της Σιγκαπούρης και του Canada Investment Plan Investment Board, ενόψει της εισαγωγής της στη Wall το επόμενο έτος.

Ο αμερικανικός όμιλος Walmart κατέβαλε το 2018 το ποσό των 16 δισ. δολαρίων για μερίδιο 77% στη Flipkart, με το αντίτιμο να προσδίδει τότε στην εταιρεία της Ινδίας αξία 20 δισ. δολαρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μετοχική σύνθεση της Flikpart, που ιδρύθηκε το 2007, συμμετέχουν κολοσσοί όπως η αμερικανική Microsoft, η κινεζική Tencent και η ιαπωνική Softbank. 

Η ADQ, παλαιότερα γνωστή ως Abu Dhabi Development Holding είναι ένας από τους πιο ενεργούς επενδυτές στη Μέση Ανατολή από την ίδρυσή της το 2018, έχοντας  περιουσιακά στοιχεία 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με έκθεση της Global SWF.