Κόπωση για τους shorters των κρυπτονομισμάτων - Oι νέοι παίκτες της αγοράς

Κόπωση για τους shorters των κρυπτονομισμάτων - Oι νέοι παίκτες της αγοράς

Το ratio μεταξύ διαθέσιμων stablecoin συγκριτικά με τα BTC που έχουν κατατεθεί στα ανταλλακτήρια είναι πλέον αρκετά υψηλό, δείχνοντας αρχικά θετική προδιάθεση για τους επενδυτές να εκμεταλλευτούν την διόρθωση του μεγαλύτερου σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονομίσματος. Συγκεκριμένα ο αριθμός πορτοφολιών που έστειλε $BTC στα ανταλλακτήρια έφτασε στο χαμηλό των 6,3 εκατομμυρίων που αποτελεί το χαμηλό ενός μήνα. 

Το $BTC έφτασε στο υψηλό της ημέρας στα $40.855 το απόγευμα της Τετάρτης πριν κυλίσει ξανά στο επίπεδο των $38-39 χιλιάδων.

Η καταστολή του Πεκίνου στην εξορυκτική βιομηχανία κρυπτονομισμάτων της χώρας θα απέχει πολύ από το τέλος για τις αγορές κρυπτονομισμάτων, αλλά θα ενισχύσει σημαντικά την αποκέντρωση της αγοράς. Η απαγόρευση αναμένεται μεταφέρει ένα αρκετά μεγάλο μέρος του hashrate που κατέχουν οι τοπικές εταιρείες στη Βόρεια Αμερική & Ευρώπη - που είναι πιθανόν να χρησιμοποιήσουν πηγές πράσινης ενέργειας για αυτή τη δραστηριότητα. Αυτό φαίνεται να αποτιμάται πλέον θετικά από τις αγορές.

Στα πολύ αισιόδοξα νέα της ημέρας, είναι οι πρόσφατες αγγελίες εργασίες που δημοσίευσε η Apple, που προσλαμβάνει μεταξύ άλλων Biz-Dev Specialist που θα ξεκινήσει συνεργασίες με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις αγορές των κρυπτονομισμάτων. Αντίστοιχα, και το PayPal ανακοίνωσε πως σύντομα θα επιτρέψει την ανάληψη κρυπτονομισμάτων, καθώς μέχρι και σήμερα δεν δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Παράλληλα, ιδιαίτερα θετικά νέα για το $ΕΤΗ καθώς έφτασε στο ορόσημο των 5 εκατομμυρίων ΕΤΗ που βρίσκονται κλειδωμένα στο έξυπνο συμβόλαιο για την διαδοχή από τον αλγόριθμο Proof of Stake. Δηλαδή το 4.35% της συνολικής κυκλοφορίας του ΕΤΗ βρίσκεται κλειδωμένο, χωρίς τη δυνατότητα να γίνει άμεσα διαθέσιμο πριν την ενεργοποίηση της δυνατότητας ανάληψης.

Επίσης, εντύπωση δημιουργεί ότι ο όγκος συναλλαγών του ΕΤΗ πλέον φαίνεται να ξεπερνάει τον αντίστοιχο του Bitcoin.

Πάντως, τα βλέμματα σήμερα δεν μονοπώλησε η τιμή των κρυπτονομισμάτων, αλλά η ανακοίνωση της πολυσυζητημένης GameStop που μπαίνει επίσημα στην αγορά του blockchain. Συστάσεις δεν χρειάζονται για την εταιρεία, αρκεί να ανατρέξετε στις αναλύσεις της ομάδας του Liberal Μarkets.

H GameStop αποκάλυψε ήσυχα μια νέα πλατφόρμα/ αποκεντρωμένη εφαρμογή Non-Fungible Token - που πιθανώς να χρησιμοποιήσει για in-game trading.

«Χτίζουμε την ομάδα μας» είναι το μοναδικό μήνυμα της ιστοσελίδας, δηλώνοντας: «Καλωσορίζουμε μηχανικούς, σχεδιαστές, παίκτες, αλλά και community managers. Εάν θέλετε να γίνετε μέλος της ομάδας μας, στείλτε το βιογραφικό σας ή κάτι που έχετε δημιουργήσει στη διεύθυνση: [email protected]».

Το ακριβές πεδίο εφαρμογής του έργου είναι ασαφές, αν και εμφανίζεται εμφανώς στη σελίδα ένας σύνδεσμος προς μια διεύθυνση Ethereum, που δείχνει ότι η ομάδα του GameStop θα χρησιμοποιήσει το Ethereum ως βάση τεχνολογίας.

Το έξυπνο συμβόλαιο συμπεριλαμβάνει το μήνυμα «Game On Anon» και συνδέεται με τη σελίδα NFT του GameStop και υποδεικνύει ότι τα πιθανά NFT που κυκλοφόρησαν από το GameStop θα χρησιμοποιήσουν το πρότυπο ERC721 στο Ethereum. Ο κώδικας δείχνει επίσης το διακριτικό, GME- που ίσως προμηνύει ότι η εταιρεία θα εκδώσει το δικό της κρυπτονόμισμα…

Το μήνυμα κλείνει με το όραμα της εταιρείας: «Δύναμη στους παίκτες. Δύναμη στους δημιουργούς. Δύναμη στους συλλέκτες».

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.