Κινητικότητα και πακέτα στη Lamda Development

Κινητικότητα και πακέτα στη Lamda Development

Αυξημένη κινητικότητα παρουσιάζει και σήμερα η μετοχή της Lamda Development, καθώς έχουν λάβει χώρα τρία πακέτα συνολικής αξίας 4,56 εκατ. ευρώ, στην τιμή των 6,30 και 6,31 ευρώ. 

Πιο αναλυτικά, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης έγινε ένα πακέτο 565.000 τεμαχίων στα 6,31 ευρώ αξίας 3,57 εκατ. ευρώ, ένα 100.000 τεμαχίων στα 6,30 αξίας 630 χιλ. ευρώ και ένα 58.508 τεμαχίων επίσης στα 6,30 αξίας 368,6 χιλ. ευρώ. 

Η μετοχή διαπραγματεύεται στα 6,38 ευρώ καταγράφοντας άνοδο 2,24%, ενώ έχουν διακινηθεί συνολικά έως τώρα 875.191 τεμάχια έναντι τζίρου που ξεπερνά τα 5,3 εκατ. ευρώ. Η μετοχή χθες έκλεισε με άνοδο 3,83%, ενώ έχει συμπληρώσει πέντε διαδοχικά ανοδικές συνεδριάσεις. 

Θυμίζουμε πως σήμερα, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών στο Ελληνικό με τις προπαρασκευαστικές εργασίες και τα πρώτα γκρεμίσματα των παλαιών κτηρίων. 

Κατά τα λοιπά, η Lamda Development βρίσκεται σε φάση έντονης κινητικότητας, καθώς αναμένει την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των χρηματιστηριακών αρχών το αμέσως επόμενο διάστημα για να προχωρήσει στην έκδοση του μεγάλου ομολόγου έως 320 εκατ. ευρώ, το οποίο θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο ελληνικό χρηματιστήριο. 

Στόχος είναι οι διαδικασίες να ξεκινήσουν άμεσα και η έκδοση να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου, με την εταιρεία να εκμεταλλεύεται το καλό timing και το momentum που υπάρχει για τα ελληνικά ομόλογα, όπως έδειξε και η πρόσφατη εξαιρετικά επιτυχής έκδοση που έκανε η χώρα. 

Το ελάχιστον ποσό που θα ζητηθεί από το ομόλογο θα είναι 270 εκατ. ευρώ, ενώ όπως τόνισε στην πρόσφατη γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος κ. Οδυσσέας Αθανασίου, «θέλουμε στην επένδυση αυτή να μπει και ο μέσος Έλληνας επενδυτής, δηλαδή και επενδυτές από το retail και για το λόγο αυτό δεν εκδίδουμε ευρωομόλογο, αλλά εγχώριες ομολογίες χαμηλού ποσού».