Κέρδη στη Wall Street μετά τη διήμερη πτώση - Άνοδος 300 μονάδων για τον Dow

Κέρδη στη Wall Street μετά τη διήμερη πτώση - Άνοδος 300 μονάδων για τον Dow

Ανέκαμψαν οι μετοχές στο αμερικάνικο χρηματιστήριο σήμερα, με τον Dow Jones να κερδίζει πάνω από 300 μονάδες, μετά από δύο διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις. 

Ειδικότερα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 316 μονάδες ή 0.9% στις 34,137 μονάδες, ο S&P 500  κατέγραψε επίσης άνοδο 0.9% στις 4,173 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κέρδισε 1.2% στις 13,950 μονάδες. Ο Russell 2000 της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε ράλι 2.4% στις 2,239 μονάδες. 

Οι μετοχές της Norwegian Cruise Line Holdings ηγήθηκαν της ανόδου με κέρδη άνω του 10%, ενώ οι Carnival και Royal Caribbean σημείωσαν άνοδο 6,3% και 4,4% αντίστοιχα. 

Η United Airlines είδε τη μετοχή της να ανακάμπτει με κέρδη 3%, μετά τη χθεσινή βουτιά 8,5%, που ακολούθησε την ανακοίνωση του πέμπτου συνεχούς τριμήνου ζημιών.

Στο μεταξύ, σε εταιρικό επίπεδο, η Netflix βλέπει τον τίτλο της να πραγματοποιεί βουτιά άνω του 7,7% καθώς τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο απογοήτευσαν τους επενδυτές, με τους νέους συνδρομητές της να κινούνται πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Παράλληλα, ο δείκτης μεταβλητότητας, Cboe Volatility Index (VIX), γνωστός και ως ο δείκτης φόβου της αγοράς, σημείωσε σήμερα άνοδο για τρίτη συνεχόμενη μέρα ξεπερνώντας τις 19 μονάδες, αφότου είχε υποχωρήσει σε χαμηλά 14 μηνών την περασμένη εβδομάδα.

Ισχυρά αποτελέσματα έχουν ανακοινώσει οι εταιρείες μέχρι τώρα, ωστόσο ο πήχης για να ανεβεί το χρηματιστήριο πάνω από τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας είναι αρκετά ψηλά. Σε κάθε περίπτωση πάντως σημειώνεται πως οι Dow Jones και S&P 500 εξακολουθούν να έχουν ενισχυθεί άνω του 10% για το έτος μετά τα υψηλά της Παρασκευής.