7ος χρόνος, ημέρα 2096η
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τον κλάδο της τεχνολογίας

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τον κλάδο της τεχνολογίας
AP Images

Οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών ήταν αυτές που οδήγησαν σε κέρδη τους κυριότερους χρηματιστηριακούς δείκτες στη Wall Street, παρά το απροσδόκητο άλμα στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που επανέφεραν ορισμένες ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία.

Ο βιομηχανικός Dow ενισχύθηκε οριακά κατά 0,07% και 25 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,2% κερδίζοντας 8 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε 0,36% με άνοδο 52 μονάδων.

Οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, καθώς η αισιοδοξία ενισχύθηκε μετά τις αναφορές για ανακοίνωση ισχυρών κερδών την επόμενη εβδομάδα για μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. 

Στο πλαίσιο αυτό η μετοχή της Microsoft ενισχύθηκε 1,6% αφού η Citi αύξησε την τιμή - στόχο, υποστηρίζοντας ότι ο τεχνολογικός γίγαντας έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street για τα τριμηνιαία κέρδη που θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα. 

Αντίστοιχα, η μετοχή της Apple ενισχύθηκε σχεδόν 1% μετά την ανακοίνωση της Cannacord Genuity ότι υπάρχει «ισχυρή ζήτηση» για προϊόντα της εταιρείας.