Κέρδη στη Wall με ώθηση από το ιστορικό υψηλό της Apple

Κέρδη στη Wall με ώθηση από το ιστορικό υψηλό της Apple

Mε κέρδη ολοκλήρωσαν τον Ιούλιο οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, διαγράφοντας τις απώλειες που είχαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, βρίσκοντας στήριγμα στη μετοχή της Apple που ενισχύθηκε κατά 10%, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό. 

Τα κέρδη των τεχνολογικών κολοσσών των Amazon (+3,7%), Apple (+10,4%), Alphabet (-3%) και Facebook (+7%), που ανακοινώθηκαν χθές, ακολούθησαν τα εφιαλτικά στοιχεία για την κατάρρευση της οικονομίας των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο. 

Παράλληλα, το καταναλωτικό κλίμα επιδεινώθηκε, με τον δείκτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν να διαμορφώνεται στις 72,5 μονάδες τον Ιούλιο, από τις 78,1 μονάδες τον Ιούνιο και χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για 72,7 μονάδες. 

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,4% στις 26.429 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,8% στις 3.271, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε πιο ανοδικά με κέρδη 1,5% στις 10.745 μονάδες. 

Στο σύνολο του Ιουλίου, ο Dow ενισχύθηκε 2,4%, ο S&P 500 5,5% και ο Nasdaq Composite 6,8%.

Σημειώνεται πως χθες η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε τα επιτόκια στο εύρος του 0% έως 0,25%, με τους αξιωματούχους της να υπογραμμίζουν πως αναμένεται να διατηρηθούν στο επίπεδο αυτό έως ότου η οικονομία της χώρας ξεπεράσει τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Περαιτέρω, στην ανακοίνωσή της η κεντρική τράπεζα αναφέρει πως «είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλο το εύρος των εργαλείων που διαθέτει για να στηρίξει την αμερικανική οικονομία σε μία εποχή προκλήσεων, ενώ ταυτόχρονα παραμένει πιστή στους στόχους για στήριξη της αγοράς εργασίας και σταθεροποίηση των τιμών».

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,6% τον προηγούμενο μήνα, μετά το άλμα του 8,5% τον Μάιο. Το προσωπικό εισόδημα υποχώρησε κατά 1,1% σε μηνιαία βάση, μετά τη βουτιά κατά 4,2% τον Μάιο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα κινηθεί αρνητικά κατά 0,5%.