8ος χρόνος, ημέρα 2439η
Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022

Κέρδη και στάση αναμονής για τα μάκρο στις ασιατικές αγορές

Κέρδη και στάση αναμονής για τα μάκρο στις ασιατικές αγορές

Κέρδη κατέγραψαν στις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται πιο ψύχραιμοι σχετικά με τις ανησυχίες τους για το ενδεχόμενο οικονομικής ύφεσης εν μέσω του ράλι του πληθωρισμού και τις επιδράσεις στην οικονομία που έχουν ήδη πυροδοτηθεί.

Όπως σημειώνουν στο CNBC οι αναλυτές, οι αγορές θα βρουν μεγαλύτερη σταθερότητα όταν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αρχίσουν να κινούνται καθοδικά. Τονίζουν ωστόσο ότι το ενδεχόμενο ύφεσης ανησυχεί περισσότερο τους επενδυτές παρά ο πληθωρισμός. «Μέσα στους επόμενους τρεις ως έξι μήνες είτε θα παρακάμψουμε την ύφεση είτε θα βρεθούμε πιο κάτω» προσθέτουν.

Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία τον Μάιο ανήλθε στο 2.1% με το στόχο της Κεντρικής Τράπεζας να βρίσκεται στο 2%. Ο δομικός πληθωρισμός που εξαιρεί την ενέργεια και τα τρόφιμα, αυξήθηκε μόλις κατά 0,8%.

Σε αυτό το κλίμα, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 2,2% με τον δείκτη τεχνολογίας να κάνει άλμα 4,32%. Στην Ιαπωνία ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,23% και ο Topix κέρδισε 0,81%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite κέρδισε 1% και ο Shenzhen ενισχύθηκε κατά 1,39%. Στη Νότια Κορέα τα κέρδη του Kospi έφτασαν το 2,36% ενώ ανοδικά κινήθηκε στην Αυστραλία ο S&P /ASX 200 με κέρδη 0,77%.