Κέρδη για τον χρυσό λόγω κοροναϊού

Κέρδη για τον χρυσό λόγω κοροναϊού

Ανοδικά κινήθηκαν την Παρασκευή οι διεθνείς τιμές του χρυσού, καθώς η εντεινόμενη ανησυχία σχετικά με την εξάπλωση του νέου κοροναϊού στην Ασία οδήγησε τους επενδυτές στο ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου.

Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο παράδοσης Μαρτίου του χρυσού διαμορφώθηκε στα 1.572,54 δολάρια/ουγγιά, ενισχυμένο κατά 0,6% ή κατά 7,2 δολάρια ανά ουγγιά.

Αναφορικά με τον νέο κοροναϊό, αυξάνεται η παγκόσμια ανησυχία σχετικά με την μεταδοτικότητα που εμφανίζει. Αν και η Κίνα έθεσε σε  καραντίνα τρεις κινεζικές πόλεις και έκλεισε τμήματα του Σινικού Τείχους εικόνες και βίντεο που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο από την πόλη Ουχάν και τα νοσοκομεία, εντείνουν τις ανησυχίες αυτές

Σχεδόν 20 εκατομμύρια πολίτες στις πόλεις Ουχάν, Χουνγκ-κανγκ και Εζού βρίσκονται σε καραντίνα. Κυρίως η Ουχάν, στην οποία εμφανίστηκε ο ιός, αποκλείστηκε στην κυριολεξία. Οι κινεζικές Αρχές, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την μετάδοση του ιού, καθήλωσαν κάθε μέσο δημόσιας συγκοινωνίας. Τρένα, λεωφορεία και αεροπλάνα έχουν ακινητοποιηθεί, σχολεία έκλεισαν και οι πολίτες, με μάσκες στο πρόσωπο, κυκλοφορούν μόνο εάν υπάρχει σοβαρός λόγος.