Κέρδη 380 μονάδων για τον Dow - Έσπασε το 3μερο σερί απωλειών

Κέρδη 380 μονάδων για τον Dow - Έσπασε το 3μερο σερί απωλειών

Τέλος στο 3μερο σερί απωλειών έβαλε ο δείκτης Dow Jones, ο οποίος ενισχύθηκε από τις θετικές επιδόσεις των τραπεζών αλλά και την άνοδο του πετρελαίου, η οποία κατάφερε να αντισταθμίσει το αρνητικό κλίμα που είχε κυριαρχήσει στην αρχή της συνεδρίασης εξαιτίας των νέων στοιχείων για την ανεργία που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ.

Οι επενδυτές επηρεάστηκαν από τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ανεργία στις ΗΠΑ, με τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους τους τελευταίους δύο μήνες να φτάνουν τα 36 εκατομμύρια. Σύμφωνα με το προκαταρκτικά στοιχεία που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Μαΐου 2,981 εκατομμύρια Αμερικανοί υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν τον αριθμό να κυμανθεί στα 2,5 εκατομμύρια.

Έτσι, πάνω από 36 εκατομμύρια άτομα έχουν υποβάλει αίτηση για επίδομα τους δύο τελευταίους μήνες, αριθμός στον οποίο συμπεριλαμβάνονται πλέον αυτοαπασχολούμενοι εργαζόμενοι και ανεξάρτητοι εργολάβοι, οι οποίοι πληρούν για πρώτη φορά τις σχετικές προϋποθέσεις βάσει του ομοσπονδιακού προγράμματος αρωγής.

Στη συνέχεια όμως οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά μετά την πρόβλεψη της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA) ότι τα παγκόσμια αποθέματα θα παρουσιάσουν μείωση στο β' εξάμηνο του 2020. Οι τιμές ενισχύθηκαν 9% στα $27,56 το βαρέλι ανεβάζοντας τον ενεργειακό τομέα του S&P 500 κατά 0,7%.

Παράλληλα, οι τράπεζες κατέγραψαν πολύ καλές επιδόσεις, με την Bank of America και την JPMorgan Chase να κερδίζουν έκαστη πάνω από 4%. Η Citigroup ενισχύθηκε 2,8% ενώ η Wells Fargo κέρδισε 8%. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 377 μονάδες ή 1,6% αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε με απώλειες 450 μονάδων και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 23.625 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 1,18% στις 2.853 μονάδες και ο Nasdaq 0,9% ολοκληρώνοντας στις 8.943 μονάδες.