ΗΠΑ: Ακόμα 3 εκατ. άνεργοι την περασμένη εβδομάδα

ΗΠΑ: Ακόμα 3 εκατ. άνεργοι την περασμένη εβδομάδα

Στα 36 εκατομμύρια ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη δουλειά τους στις ΗΠΑ τους τελευταίους δύο μήνες, από όταν κλιμακώθηκε η κρίση του νέου κορονοϊού στη χώρα, με ακόμα 3 εκατ. να υποβάλλουν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το προκαταρκτικά στοιχεία που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Μαΐου 2,981 εκατομμύρια Αμερικανοί υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν τον αριθμό να κυμανθεί στα 2,5 εκατομμύρια.

Έτσι, πάνω από 36 εκατομμύρια άτομα έχουν υποβάλει αίτηση για επίδομα τους δύο τελευταίους μήνες, αριθμός στον οποίο συμπεριλαμβάνονται πλέον αυτοαπασχολούμενοι εργαζόμενοι και ανεξάρτητοι εργολάβοι, οι οποίοι πληρούν για πρώτη φορά τις σχετικές προϋποθέσεις βάσει του ομοσπονδιακού προγράμματος αρωγής.

Παράλληλα, αναθεωρήθηκε ελαφρώς προς τα πάνω και ο αριθμός των Αμερικανών που έχασαν τη δουλειά τους την εβδομάδα που είχε προηγηθεί, στα 3,18 εκατ. από τα 3,17 εκατ. που είχε αναφερθεί αρχικά. Χαρακτηριστικό είναι την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Μαΐου, στην Καλιφόρνια υποβλήθηκαν 318.000 αιτήσεις ανεργίας, στο Τέξας 247.000, στην Τζόρτζια 227.000 και στη Νέα Υόρκη 195.000.