ΓΔ: 920,03 -7,26 (-0,78 %)

Τζίρος: 68,72 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2054η
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 920,03 -7,26 (-0,78 %)

Τζίρος: 68,72 εκατ. €   RT

Καθοδικά χάσματα αποσυντονίζουν το ΧΑ

Καθοδικά χάσματα αποσυντονίζουν το ΧΑ

Όπως και στη χθεσινή συνεδρίαση, η σημερινή άνοιξε με καθοδικό χάσμα, ξαφνιάζοντας την αγορά. Χθες είχαμε απώλεια του ανοδικού momentum κάτω από τις 900 μονάδες, και τεχνική αντίδραση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με επιβεβαίωση των 900, που είχαν ορισθεί ως αντίσταση.

Ο Γενικός Δείκτης σήμερα κινείται σε αρνητικό έδαφος στις 884 μονάδες με απώλειες 1,17%. Όλη η υψηλή κεφαλαιοποίηση πιέζεται, με εξαίρεση τη μετοχή της Ελλάκτωρ (+3,2%), ενώ και στη μεσαία 14 στις 20 είναι κόκκινες. Οι όγκοι συναλλαγών, προς το παρόν, δεν ανησυχούν καθώς βρίσκονται (κατ' αναγωγή) πέριξ του μεσοσταθμικού τους, πέριπου 10 εκατ. ευρώ.

Η αδυναμία της αγοράς να επανέλθει και να προσπεράσει τις 900 μονάδες, έδωσε αφορμή να ξανανοίξει καθοδικά το χρηματιστήριο, έχοντας πλέον διάθεση να προσεγγίσει την περιοχή των 860. Τα χάσματα αποσυντόνισαν την αγορά, και σε συνδυασμό με το πτωτικό - βραχυπρόθεσμα - κλίμα διεθνώς, εμφανίζονται πωλητές που πιέζουν τις τιμές.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι τα μακροοικονομικά διεθνώς και τα θεμελιώδη πληθώρας εισηγμένων δείχνουν νέες κορυφές, κρατάμε προς το παρόν το αρνητικό τέμπο ώστε να παρουσιαστούν ευκαιρίες εισόδου, χωρίς φυσικά να αλλάζει κάτι στη γενικότερη εικόνα.

Τα τρέχοντα επίπεδα είναι ένα σημείο από όπου μπορεί να βγει αντίδραση με πρώτη αντίσταση τις 894 μονάδες, ενώ το σημερινό αγοραστική προσπάθεια είναι αρκετά "ασφαλής" καθώς έχει πολύ κοντινό stop (879 σε κλείσιμο ώρας) και άριστο λόγο απόδοσης κινδύνου.

Στο live παρακολουθούμε με λεπτομέρεια πάμπολλες εισηγμένες, όπου εμφανίζονται διάφορα σημεία στηρίξεων και αντιστάσεων που αποτελούν οδηγό στις συναλλαγές, σε συνδυασμό με τη συμπεριφορά του ΓΔ και του FTSE 25. Σημειωτέον, οι ΔΕΗ, Mytilineos, ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, και ΕΧΑΕ ήδη βρίσκονται σε ελκυστικά επίπεδα.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.