Ήταν η εισαγωγή του Coinbase στη Wall Street η κορυφή για τα κρυπτονομίσματα;

Ήταν η εισαγωγή του Coinbase στη Wall Street η κορυφή για τα κρυπτονομίσματα;

Στις 14 Απριλίου σημειώθηκε νέο υψηλό με τη διαπραγμάτευση του πρώτου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στο Nasdaq, το οποίο ακολούθησε μια εξίσου αναμενόμενη διόρθωση δεδομένου των υπερβολικά υψηλών μοχλευμένων θέσεων που διατηρούσαν οι επενδυτές με θέσεις long. Το Bitcoin σημείωσε νέο υψηλό στα $64800, λίγο πριν την διαπραγμάτευση του $COIN, ενώ το $COIN άλλαζε χέρια στα $430 λίγο μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσης. Σήμερα η αξία του είναι στα $315 με κεφαλαιοποίηση $64 δισ, αισθητά χαμηλότερη από τα $100 δις που αποτελούσε την προσδοκία των περισσότερων αναλυτών. Η βασικότερη αιτία είναι πιθανή αβεβαιότητα των αγορών σχετικά με την αναμενόμενη νομοθεσία, αλλά και τον εντεινόμενο ανταγωνισμό από τραπεζικά ιδρύματα που πλέον σπεύδουν να προσθέσουν στις υπηρεσίες τους τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων.

Η ρευστοποίηση θέσεων αξίας $10 δισ. την Κυριακή, δημιούργησε «εκπτώσεις» ως 50% για τις θέσεις futures του Απριλίου, ενώ αντίστοιχα αυτές με λήξη τον Ιούνιο διαπραγματεύονταν με έκπτωση 25% στο Deribit και 40% στο Binance.

Τα επίπεδα στήριξης στο τέλος του μήνα είναι τα $50.000, ενώ στο τέλος του δευτέρου τριμήνου η στήριξη είναι το επίπεδο το επίπεδο των $40.000 σε περίπτωση διόρθωσης της αγοράς. Στο αισιόδοξο σενάριο τιμή στόχος είναι τα $60.000 σε επίπεδο μήνα και $65.000 τον Μάιο.

Η τιμή του Bitcoin πλέον καθορίζεται από τρία επενδυτικά γεγονότα:

1. Νέα σχετικά με καθυστέρηση ή απόρριψη των BTC ETFs στην αμερικανική αγορά. Φυσικά, η αποδοχή θα είναι εξαιρετικό γεγονός που θα αποτιμηθεί ανοδικά.

2. Η πολιτική της Yellen και του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών - που φαίνεται να είναι πιο κοντά από το αναμενόμενο, πως θα επηρεάσει το BTC/ ETH, τα altcoins, αλλά και τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

3. Το premium/ discount του Grayscale Fund, το οποίο πλέον διαπραγματεύεται με έκπτωση 18% για 36η ημέρα, παρά το γεγονός ότι έχει κλειδώσει η δημιουργία νέων shares, ενώ παράλληλα έχει ανακοινωθεί και πραγματοποιείται buyback. Αναμένουμε το πότε το GBTC θα πωλήσει BTC, και εάν αυτό θα γίνει πριν την αποδοχή κάποιου BTC ETF στην αμερικανική αγορά.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.