Ιστορικό ρεκόρ άνω των 27.000 μονάδων για τον Dow

Ιστορικό ρεκόρ άνω των 27.000 μονάδων για τον Dow

Ιστορικό ρεκόρ έσπασε ο Dow Jones ξεπερνώντας το φράγμα των 27.000 μονάδων, με τη μετοχή της UnitedHealth να οδηγεί τα κέρδη του βιομηχανικού δείκτη.

Μετά τις δηλώσεις του διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για μείωση των επιτοκίων εντός του μήνα, ο δείκτης σκαρφάλωσε 0,5% ή 132 μονάδες.

Ειδικότερα, ο κ. Πάουελ επισήμανε ότι η οικονομία των ΗΠΑ δείχνει στοιχεία επιβράδυνσης το τελευταίο διάστημα, εν μέσω συνεχιζόμενων αβεβαιοτήτων και επισήμανε ότι η Fed θα ενεργήσει λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες αυτές.

«Ο πληθωρισμός βρίσκεται κάτω από το στόχο 2% της Fed, ενώ διασταυρούμενες αιτίες αβεβαιότητας, όπως οι εμπορικές εντάσεις και οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη, επιδρούν στην οικονομική δραστηριότητα και το outloook της οικονομίας», επισήμανε συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Fed, υπογραμμίζοντας ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα «ενεργήσει καταλλήλως» ώστε να δοθεί ώθηση στην υποτονική ανάπτυξη.

Παράλληλα και με φόντο τη δριμεία κριτική που του ασκεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας επιτακτικά μείωση των επιτοκίων της τράπεζας, ο κ. Πάουελ διαβεβαίωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη θέση του, ακόμα και να του το ζητούσε ευθέως ο Ντ. Τραμπ.

Ο S&P 500 ενισχύεται οριακά και κινείται κοντά στις 3.000 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται οριακά στις 8.201 μονάδες.

Οι μετοχές της UnitedHealth σημείωσαν άνοδο πάνω από 4%, αφότου ο Λευκός Οίκος απέσυρε την πρόταση για την κατάργηση του rebate στα φάρμακα. Η CVS Health και η Cigna επίσης ενισχύθηκαν με 7% και 14% αντίστοιχα.

Η μετοχή της Delta Air Lines ενισχύεται κατά 0,9% καθώς κατέγραψε καλύτερα κέρδη από τα αναμενόμενα.

Τέλος, η Amazon ενισχύεται 0,7%, καθώς το μερίδιο αγοράς της ξεπέρασε τα 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.