«Πρεμιέρα» για το bitcoin στο μεγαλύτερο χρηματιστήριο παραγώγων του κόσμου

«Πρεμιέρα» για το bitcoin στο μεγαλύτερο χρηματιστήριο παραγώγων του κόσμου

Ξεκίνησε ο «β'' γύρος» των διαπραγματεύσεων των futures του bitcoin στο μεγαλύτερο χρηματιστήριο προθεσμιακών συμβολαίων παγκοσμίως, με τους επενδυτές να εκφράζουν την επιφυλακτικότητά τους, οδηγώντας την τιμή του bitcoin προς τα κάτω.

Μετά τη διαπραγμάτευση των πρώτων futures του Bitcoin στο Χρηματιστήριο Παραγώγων του Σικάγο, τώρα ήρθε η ώρα το ψηφιακό νόμισμα να δώσει μια δεύτερη εξέταση ως προς τη διαχείριση της αυξημένης μεταβλητότητάς του.

Τα συμβόλαια άρχισαν να διαπραγματεύονται την Κυριακή το βράδυ στο CME Group Inc., μια εβδομάδα μετά το Σικάγο. Τις πρώτες τρεις ώρες των συναλλαγών, σχεδόν 50 εκατ. δολάρια σε futures του bitcoin άλλαξαν χέρια στο CME.

Η CME είναι πολύ μεγαλύτερος παίκτης ως προς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, γεγονός που σημαίνει ότι ο αντίκτυπος αναμένεται να είναι μεγαλύτερος.

«Ο κόσμος ήταν πιο προετοιμασμένος» για την έναρξη της διαπραγμάτευσης στο CME, δήλωσε ο Bobby Cho, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στο Cumberland, στη μονάδα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων της DRW Holdings LLC.

Η τιμή του bitcoin ωστόσο υποχώρησε στο Coindesk, φτάνοντας στα $18.400 ενώ χτες το βράδυ βρισκόταν στα $19.000.

Οι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Ιούνιο. Και τα τρία συμβόλαια κινούνται σήμερα στα πέριξ των 20.000 δολαρίων. Ο όγκος συναλλαγών, όμως, είναι πολύ χαμηλός.