Ισχυρό sell-off στη Wall - Πάνω από 400 μονάδες χάνουν Dow, Nasdaq

Ισχυρό sell-off στη Wall - Πάνω από 400 μονάδες χάνουν Dow, Nasdaq

Με σημαντικές απώλειες συνεχίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τη χθεσινή αργία λόγω της «Ημέρας της Εργασίας» στις ΗΠΑ. 

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, επικρατεί ανησυχία στις τάξεις των επενδυτών μετά τις απειλές Τραμπ ότι θα «αποσυνδέσει» την αμερικάνικη οικονομία από την Κίνα γεγονός που κάνει το ενδεχόμενο ενός νέου γύρου οικονομικού πολέμου πιο πιθανό. 

Οι χαμηλές πτήσεις του Nasdaq είναι αποτέλεσμα του ισχυρού sell-off καθώς οι επενδυτές θέλησαν να εξαργυρώσουν τα σημαντικά κέρδη από το προηγούμενο διάστημα.

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι το ράλι των τελευταίων εβδομάδων με φόντο μια «υπερβολική» αισιοδοξία ώθησε την αντίδραση της αγοράς προς μια διόρθωση. 

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 1,88% ή 528 μονάδων και βρίσκεται στις 27.699 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 3,59% ή 421 μονάδες στις 10.887 μονάδες. Ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 υποχωρεί κατά 1,78% στις 3.365


Στα εταιρικά νέα, βουτιά για την μετοχή της Tesla που χάνει 15% καυώς δεν συμπεριλήφθηκε στον S&P 500 κάτι που πολλοί αναλυτές το θεωρούσαν βέβαιο.  

Στο μεταξύ,η μετοχή της Boeing κερδίζει 1,35% παρά το γεγονός ότι δημοσίευμα της WSJ αναφέρει ότι υπήρξαν προβλήματα στην κατασκευή του 787 Dreamliner.

Νωρίτερα, με κέρδη ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 0,80%.