Ισχυρές απώλειες στις ευρωαγορές - Πτώση 4% σε Φρανκφούρτη, Παρίσι

Ισχυρές απώλειες στις ευρωαγορές - Πτώση 4% σε Φρανκφούρτη, Παρίσι

Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις του Ντ. Τραμπ σχετικά με την πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την επιφυλακτικότητα της ευρωπαϊκής πλευράς για την λήψη μέτρων ανακούφισης της οικονομίας, οδήγησε τις αγορές σε αρνητικό έδαφος.

Πιο συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε στις 310,77 μονάδες, με πτώση 2,7%.

Στην Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX κατέγραψε πτώση 3,94% και έκλεισε στις 9.544 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.207 μονάδες, με απώλειες 4,3%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με πτώση 3,83% στις 5.454 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο δείκτης FTSE MIB στην Ιταλία διαμορφώθηκε στις 16.544 μονάδες με πτώση 2,97%.

Τέλος, στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 6.579,40, καταγράφοντας απώλειες 3,04%.

Σημειώνεται πως στην Ευρώπη μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περισσότερα από 460.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας, με την Γηραιά ήπειρο να μετράει περισσότερους από 30.400 νεκρούς.

Υπενθυμίζεται πως, το βράδυ της Τρίτης, ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας ανέφερε πως «θα περάσουμε δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες», σημείωσε με έμφαση σε αντίθεση με την στάση που τηρούσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Χαρακτήρισε «απολύτως κρίσιμο ο αμερικανικός λαός να τηρήσει τις συστάσεις» των υγειονομικών αρχών «για τις επόμενες 30 ημέρες», κάτι που χαρακτήρισε «ζήτημα ζωής και θανάτου».

Νωρίτερα, με απώλειες ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με τoν ιαπωνικό Nikkei να καταγράφει τις μεγαλύτερες που έφτασαν το 4,5%.