Ισχυρά κέρδη στην Wall με ώθηση από την τεχνολογία

Ισχυρά κέρδη στην Wall με ώθηση από την τεχνολογία

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσε τη σημερινή της συνεδρίαση η αμερικανική αγορά και τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να πραγματοποιεί ράλι άνω του 2,5%, ενώ το βλέμμα των επενδυτών συνεχίζει να παραμένει στραμμένο στις διακομματικές συνομιλίες για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας της χώρας απέναντι στην πανδημία.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 250 μονάδων ή 0,88% στις 28.837 μονάδες, ενώ άνοδο 1,64% σημείωσε ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 που έκλεισε στις 3.534 μονάδες.

Ακόμα καλύτερη επίδοση παρουσίασε ο Nasdaq που, όπως προαναφέρθηκε, ενισχύθηκε κατά 2,56% και ολοκλήρωσε στις 11.876 μονάδες, με τους κολοσσούς της τεχνολογίας να καταγράφουν ισχυρά κέρδη και να δίνουν για ακόμα μία ημέρα ρυθμό στη συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της Apple πραγματοποίησε ράλι 6,4% λίγες ώρες πριν το ειδικό event που έχει ετοιμάσει για την παρουσίαση της ναυαρχίδας των προϊόντων της, του iphone της γενιάς 5G.

Την ίδια ώρα οι Facebook και Amazon είδαν τους τίτλους τους να ενισχύονται κατά 4,3% και 4,8% αντίστοιχα, η μετοχή της μητρικής εταιρείας της Google της Alphabet πρόσθεσε στην αξία της ένα 3,6%, ενώ ισχυρά κέρδη της τάξεως του 2,6% σημείωσε και ο τίτλος της Microsoft.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των επενδυτών βρίσκονται πάντα οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πακέτο στήριξης για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την πανδημία που έχουν πλήξει την αμερικάνικη οικονομίας.

Η αμερικανική αγορά φαίνεται να ποντάρει στο ενδεχόμενο οι Δημοκρατικοί, πέρα από την προεδρία με τον Τζον Μπάιντεν, να κερδίσουν και την πλειοψηφία στη Γερουσία, κάτι που θα έλυνε το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων. 

Αυτή τη στιγμή η πρόταση των Δημοκρατικών που ελέγχουν τη Βουλή βρίσκει «τοίχο» στην υπό Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία Γερουσία, με το κόμμα της κυβέρνησης Τραμπ να επιθυμεί το ποσό της νέας ενίσχυσης της οικονομίας να είναι κατά πολύ χαμηλότερο από τα 2,2 δισ. δολάρια που έχουν προτείνει οι Δημοκρατικοί.