7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Ήπια άνοδος στην Wall Street εν αναμονή του νέου κύκλου αποτελεσμάτων

Ήπια άνοδος στην Wall Street εν αναμονή του νέου κύκλου αποτελεσμάτων

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, η οποία θα είναι μία από τις πλέον «φορτωμένες» σε ανακοινώσεις των εισηγμένων εταιρειών για τις επιδόσεις τους.

Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένονται τόσο η διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, αύριο και μεθαύριο, όσο και οι ανακοινώσεις του προέδρου Μπάιντεν σχετικά με το πρόγραμμα "American Families Plan" με στόχο τη χρηματοδότηση των κοινωνικών δαπανών μέσω αύξησης της φορολογίας.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 81 μονάδων ή 0,24% και κινείται στις 34.125 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά 0,23% στις 4.190 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικά σταθμισμένο δείκτη Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται στις 14.050 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,25%.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη που ξεπερνούν το 2% καταγράφει ο τίτλος της Tesla, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα α' τριμήνου μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης.

Γενικότερα, στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, σημειώνεται πως μέχρι στιγμής το 25% των επιχειρήσεων του S&P 500 έχουν δημοσιοποιήσει τις επιδόσεις τους για το α' τρίμηνο του 2020, με ποσοστό 84% να ξεπερνάει τις εκτιμήσεις των αναλυτών σχετικά με τα έσοδα, ενώ ποσοστό 77% υπερέβησαν τις εκτιμήσεις σχετικά με τα συνολικά τους κέρδη.

Εντός της εβδομάδας αναμένονται αποτελέσματα από το ένα τρίτο ακόμα των επιχειρήσεων που διαπραγματεύονται στον διευρυμένο δείκτη, μεταξύ των οποίων και οι τεχνολογικοί κολοσσοί Apple, Microsoft, Amazon και Alphabet.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, ανοδικά κινήθηκαν τον Μάρτιο οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αμερικανική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,5% έναντι πτώσης 1,2% για τον Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση 2,5%.

Σημειώνεται πως ως διαρκή αγαθά λογίζονται προϊόντα όπως οι ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, όπως και τα οχήματα που έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον 3 ετών.