Η WallStreetBets εκτοξεύει το XRP κατά 162%

Η WallStreetBets εκτοξεύει το XRP κατά 162%

Η πρόσφατη κατάσταση με την μετοχή της GameStop επηρέασε για μια ακόμα φορά την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις παραδοσιακές αγορές, που στο όνομα της προστασίας τους, σταμάτησαν τη διαπραγμάτευση της μετοχής - για να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί.

Αυτό η αμφισβήτηση αναμένεται να δημιουργήσει ένα κύκλο εμπιστοσύνης και ιδεολογικής αντίδρασης προς τα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια αλλά και την αποκεντρωμένη οικονομία (Decentralized Finance).

Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα ήταν φανερά καθώς την Παρασκευή οι επενδυτές εκτόξευσαν την αξία διαπραγμάτευσης του Bitcoin στα $38.500, με το κλείσιμο των παραδοσιακών αγορών. Σήμερα τα φώτα έχουν στραφεί στο κρυπτονόμισμα XRP που καταγράφει ημερήσια άνοδο 51,6% στα  0,71 δολάρια, μια κίνηση που αποδίδεται στην στην προγραμματισμένη προσπάθεια της κοινότητας της WSB να εκτοξεύσει το δημοφιλές κρυπτονομισμα. Η άνοδος του εν λόγω κρυπτονομίσματος φτάνει το 162% από τότε που η WSB κάλεσε τους επενδυτές να επενδύσουν σε αυτό, ενώ αγγίζει το 200% από την αρχή του έτους. 

Την ίδια στιγμή, ο Elon Musk - ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου σχολίασε πως ήταν αναπόφευκτο - προσθέτοντας το Hashtag #Bitcoin στο προφίλ του στο Twitter.

Μακροπρόθεσμα, η κατάσταση αυτή θα αποτελέσει σταθμό, και ψήφο εμπιστοσύνης στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Την ίδια στιγμή η κοινότητα της Wall Street Bets έθεσε στο στόχαστρο της τα πρώτα δύο κρυπτονομίσματα.

Πρώτη επιλογή αποτέλεσε το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο, το Dogecoin, το οποίο εκτοξεύτηκε κατά 1100%. Το κρυπτονόμισμα ξεκίνησε το 2013, με σκοπό να διακωμωδήσει την κατάσταση με τον αριθμό των νέων κρυπτονομισμάτων (που δεν εισήγαγαν καμία καινοτομία).

Το κρυπτονόμισμα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ομάδα που το υποστηρίζει, φαίνεται να γίνεται αρκετά δημοφιλής επιλογή για όσους ξεκινάνε να επενδύουν στις αγορές των κρυπτονομισμάτων -έχοντας δημιουργήσει αρκετές φορές μια φούσκα.

Πριν από την Wall Street Bets, το κρυπτονόμισμα έγινε αρκετά δημοφιλές στην κοινότητα των χρηστών του TikTok οι οποίοι προωθούσαν συλλογικά τοποθετήσεις στο συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα. Η φούσκα δεν κράτησε για πολύ. Προς το παρόν η τιμή έχει σταθεροποιηθεί στα $0,03 - σημειώνοντας διόρθωση 61% από το υψηλό των $0,078 που σημείωσε στις 29 Ιανουαρίου 2021. Το «σκυλίσιο» κρυπτονόμισμα, είναι το 14ο μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα έχοντας κεφαλαιοποίηση που προσεγγίζει τα $4 δισ.

Μετά το DogeCoin, επόμενος στόχος της Wall Street Bets αποτέλεσε το κρυπτονόμισμα $XRP, που σημείωσε άνοδο 86% από τα $0,28 στο υψηλό των $0,51.

Προς το παρόν διαπραγματεύεται στα $0,46, ωστόσο το πραγματικό ράλι θα το δούμε αύριο- καθώς το ραντεβού των επενδυτών έχει δοθεί για την 1η Φεβρουαρίου.

Η απόφαση των επενδυτών πιθανώς να παρακινήθηκε από τα νομικά προβλήματα της Ripple με την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Εάν θέλετε να μάθετε για το τι έχει προηγηθεί μπορείτε να διαβάσετε εδώ, ενώ ο Κωνσταντίνος Χαροκόπος είχε αναφερθεί στην Ripple ως το κραχ των $137 δις δολαρίων που δεν ταρακούνησε κανέναν.

Αυτό συμπίπτει με την απάντηση της Ripple στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς:

Η βασική γραμμή άμυνας της Ripple είναι πως το $XRP δεν αποτελεί ένα επενδυτικό συμβόλαιο, οπότε είναι εκτός της αρμοδιότητας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στις αντικρουόμενες θέσεις που έχουν υποστηρίξει αντίστοιχοι οργανισμοί σε άλλες χώρες όπως η Ιαπωνία. Από την εταιρεία γίνεται αναφορά πως η Επιτροπή αγνοεί όλες τις ιδιότητες που έχει το $XRP και δεν είναι χαρακτηριστικά των μεταβλητών αξιών. Επιπλέον, η εταιρεία θεωρεί πως ο πιθανός χαρακτηρισμός του $XRP ως security θα το καταστήσουν ως εντελώς άχρηστο ως μέθοδος πληρωμής.

Η Ripple κάνει λόγο και για τον κίνδυνο της Κίνας να ελέγξει τις αγορές κρυπτονομισμάτων, κρούοντας τον κίνδυνο η Αμερική να μείνει εκτός της αγοράς. Αντίστοιχα γίνεται λόγος και για την απώλεια της αξίας της επένδυσης χιλιάδων επενδυτών, οι οποίοι έχασαν συλλογικά $15 δισ. στον απόηχο των νέων.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ότι η απάντηση υπογράφεται από την Mary Jo White, την πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Οι δικηγόροι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα έχουν να αντιμετωπίσουν έναν στρατό νομικών συμβούλων με επικεφαλής την πρώην πρόεδρο της Επιτροπής.

Το ράλι ενισχύεται και από την Κίνα

Την ίδια στιγμή στο κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Weibo, οι Κινέζοι επενδυτές δημιουργούν αντίστοιχες ομάδες, με σκοπό να ανακαλύψουν την επόμενη επένδυση τους. Και όλοι γνωρίζουμε τι θα ακολουθήσει, εάν ένα νέο κύμα επενδυτών από την Κίνα αποφασίσουν να επενδύσουν συλλογικά στα κρυπτονομίσματα.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.