Η PayPal δεν θεωρεί πιθανό να αγοράσει bitcoin

Η PayPal δεν θεωρεί πιθανό να αγοράσει bitcoin
BigTunaOnline / Shutterstock.com

Ο κολοσσός ηλεκτρονικών πληρωμών PayPal δεν είναι πιθανό να αγοράσει κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Τζον Ρέινι στο CNBC.

«Κατά πάσα πιθανότητα, δεν πρόκειται να επενδύσουμε χρήματα σε τέτοιου είδους χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, αλλά θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία ανάπτυξης που βρίσκεται μπροστά μας», σχολίασε ο Ρέινι σε συνέντευξη του στο CNBC.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Ρέινι, η εταιρεία επιθυμεί να επενδύσει σε υπηρεσίες που ήδη παρέχει, όπως το «αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα».

Σημειώνεται ότι η PayPal είχε δηλώσει τον Οκτώβρη ότι θα επιτρέψει στους πελάτες των ΗΠΑ να διατηρούν Bitcoin και άλλα εικονικά νομίσματα στο διαδικτυακό τους πορτοφόλι και να κάνουν αγορές μέσω κρυπτονομισμάτων σε εμπόρους που ανήκουν στο δίκτυό της, μία πολιτική που θα διατηρήσει.

Η θέση της PayPal που εξέφρασε ο Ρέινι έρχεται εν μέσω φρενίτιδας για Bitcoin το τελευταίο διάστημα, μετά την ανακοίνωση του κολοσσού ηλεκτρικών οχημάτων του Έλον Μάσκ, Tesla, ότι προχώρησε σε αγορά ύψους 1,5 δισ. δολαρίων του κρυπτονομίσματος και ότι σύντομα θα τα αποδέχεται ως μέθοδο πληρωμής για προϊόντα της, στέλνοντας την τιμή του σε ιστορικό υψηλό.

Μετά την ανακοίνωση της Tesla, αρκετές εταιρείες εξέφρασαν τις απόψεις τους πάνω στο θέμα, όπως η Uber, που «απέρριψε γρήγορα» την ιδέα επένδυσης σε Bitcoin, προσθέτοντας όμως ότι παραμένει πιθανό να το αποδεχθεί ως μέσο πληρωμής.

Παράλληλα, το Twitter δήλωσε ότι ήταν δεν έχει αποφασίσει όσον αφορά την διακράτηση Bitcoin, ενώ η General Motors ανέφερε πως θα αξιολογήσει το bitcoin ως αποδεκτό μέσο πληρωμής.

Πηγή: Reuters