Η έλλειψη προσφοράς Bitcoin στην αγορά εκτοξεύει την αξία του «ψηφιακού χρυσού»

Η έλλειψη προσφοράς Bitcoin στην αγορά εκτοξεύει την αξία του «ψηφιακού χρυσού»

Το τελευταίο διάστημα είχαμε κάνει λόγο πολλές φορές για αύξηση της ζήτησης για το Bitcoin από θεσμικούς επενδυτές οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν υψηλότερα δεδομένου ότι η επένδυση τους είναι μακροχρόνια, και έχει μικρή σημασία εάν αγοράσουν στα 19.000 ή στα 21.000 όταν περιμένουν η τιμή του Bitcoin να ξεπεράσει τα 100.000 δολάρια.

Να σημειώσουμε ότι στα $50.000 ανά Bitcoin η συνολική κεφαλαιοποίηση του πολύτιμου ψηφιακού νομίσματος, θα αποτελεί μόνο το 10% της αγοράς του χρυσού. Το Bitcoin σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο κατά 25% καθιέρωσε νέο υψηλό στα $23.624.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα βλέπουμε ζήτηση από επενδυτές όπως η Ruffer Investment που αγόρασε $744 εκατομμύρια Bitcoin, η Microstrategy $650 εκατομμύρια, αλλά και η αμερικανική ασφαλιστική Mass Mutual που τοποθετήθηκε με $100 εκατομμύρια.

Ανεπιβεβαίωτες φήμες της στήλης από τα OTC Desks θέλουν πασίγνωστο δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία των κοινωνικών δικτύων να τοποθετείται με $3 δισ. (!) μέσω βρετανικού family office.

Το υψηλό του Bitcoin – πιο ισχυρό από ποτέ!

Αναλύοντας τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα από ανταλλακτήρια – βλέπουμε ρεκόρ πωλήσεων από τους Bitcoin whales – δηλαδή επενδυτές που διαθέτουν εκατομμύρια σε Bitcoin. Αυτά αγγίζουν ρεκόρ έτους.

Παρά τον όγκου πωλήσεων, οι αγοραστές συνεχίζουν να αγοράζουν κάθε διαθέσιμο Bitcoin εκτοξεύοντας την τιμή διαπραγμάτευσης σχεδόν στα $24.000. Εάν αυτή την στιγμή υπάρχουν θεσμικοί επενδυτές οι οποίοι προσπαθούν να τοποθετηθούν, η τιμή διαπραγμάτευσης είναι πιθανότερο να φτάσει τα $30.000, παρά να πέσει στα $20.000.

Οι ιδιώτες μικροεπενδυτές δεν συμμετέχουν στο ράλι, και δεν φαίνεται να χαίρονται, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς προσδοκούσαν σε διόρθωση για να αυξήσουν την τοποθέτηση τους. Οι περισσότεροι περιμένουν να υποχωρήσει η τιμή, σε επίπεδο κάτω από $20.000 πριν αρχίσουν να αγοράζουν ξανά.

Πολλοί ήδη κάνουν λόγο για κρίση ρευστότητας στις αγορές του Bitcoin, με τις αγορές να γίνονται ανελαστικές με τους επίδοξους αγοραστές για να τοποθετηθούν στο δημοφιλές κρυπτονόμισμα.

Με βάση τα διαθέσιμα, πολλοί επενδυτές που είχαν εντολές πώλησης στο επίπεδο των $20.000, βλέποντας την επιθετική κίνηση των αγοραστών, τροποποιούν τις εντολές πώλησης πλέον στα $30.000!

Στις αγορές options, που είναι πιο διαδεδομένες σε θεσμικούς επενδυτές, είναι ξεκάθαρη η θετική τάση για το μέλλον της αξίας διαπραγμάτευσης του Bitcoin.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.