Η Aegean «απογειώθηκε», το Χρηματιστήριο καθηλώθηκε

Η Aegean «απογειώθηκε», το Χρηματιστήριο καθηλώθηκε

Σε μια αδιάφορη -κατά τα άλλα συνεδρίαση- η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου (+14,73%) υπεραπέδωσε σε μια προσπάθεια προεξόφλησης μιας θετικής έκβασης της επικείμενης αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, με αρκετά μεγάλους όγκους συναλλαγών συγκριτικά με τον μέσο όρο της (1,69 εκατ. ευρώ). Προς το παρόν, η συμπεριφορά της μετοχής και του εισηγμένου της ομολόγου προεξοφλούν θετική λύση υπέρ των παλαιών μετόχων, τουλάχιστον με την τρέχουσα αποτίμηση.

Η μεταβλητότητα στην αγορά παρέμεινε υψηλή καθώς ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 786 και 773 μονάδων, για να κλείσει με οριακή άνοδο 0,17% στις 774,8 μονάδες. Η αδυναμία υπέρβασης των 785 -786 μονάδων δεν αποτελεί θετική ένδειξη για τη συνέχεια καθώς στα τεχνικά αυτά επίπεδα εμφανίζονται σταθερά πωλητές.

Οι όγκοι συναλλαγών ήταν για μια ακόμη συνεδρίαση μέτριοι, στα 55,9 εκατ. ευρώ με 7,39 εκατ. ευρώ να αποτελούν συναλλαγές σε πακέτα. Ο ΟΠΑΠ απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος της συναλλακτικής δραστηριότητας σήμερα, καθώς τόσο στο ταμπλό όσο και στις προσυμφωνημένες συναλλαγές πρωτοστάτησε με περίπου το ¼ όλου του τζίρου (13,03 εκατ. ευρώ), σχεδόν όσο και όσο όλος ο τραπεζικός κλάδος μαζί (13,57 εκατ. ευρώ).

Οι λοιπές δεικτοβαρείς παρέμειναν κοντά στα χθεσινά κλεισίματα, με την Τέρνα Ενεργειακή και την Mytilineos να διατηρούν αλώβητες τις στηρίξεις τους, τον ΟΤΕ να χρειάζεται κατοχύρωση του 12,80 ώστε να βγάλει κίνηση λύνοντας έτσι τη συσσώρευση που τον ταλαιπωρεί, ενώ και η ΔΕΗ που υποχώρησε κατά 1,4% στα 8,5850 ευρώ, βρίσκεται πλέον σε επίπεδα που μπορούν να προσελκύσουν τοποθετήσεις.

Η διάχυση στις επιμέρους μετοχές ήταν ικανοποιητική, με τις 13 από τις 25 μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να κλείνουν θετικές και 10 αρνητικές (2 αμετάβλητες). Ομοίως, 56 έκλεισαν ανοδικές στο σύνολο των εισηγμένων και 48 πτωτικές (67 αμετάβλητες).

Τέλος, πρωταθλητής μέχρι στιγμής σε εβδομαδιαία απόδοση παραμένει η Viohalco (+9,84%), αν εξαιρέσουμε την έντονη σημερινή κίνηση της ΑΡΑΙΓ.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.