7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Hi tech.... άνοδος στο Χρηματιστήριο

Hi tech.... άνοδος στο Χρηματιστήριο

Με τιμονιέρη τη μετοχή του Mytilineos και εντυπωσιακή απόδοση από τις «μικρομεσαίες» μετοχές με αιχμή του δόρατος τον κλάδο της πληροφορικής, το Χρηματιστήριο κατέγραψε την πέμπτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση αν και με πολύ χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα 38,2 εκατ. ευρώ.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη +0,63% στις 869,9 μονάδες, ενώ η μετοχή του Mytilineos υπεραπέδωσε τόσο από άποψη απόδοσης (+3,76%) όσο και από άποψη συναλλακτικής δραστηριότητας (7,26 εκατ. ευρώ) με 13 από τις 25 μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να κλείνουν θετικές.

Από αυτές, και η μετοχή της Ελλακτωρ επίσης υπεραπέδωσε, πρώτος και σε απόδοση από τις δεικτοβαρείς, με +4,6%, και χτυπώντας ακαριαία στον στόχο των 1,30 ευρώ.

Πάντως, η συμπεριφορά του Δείκτη ήταν παράδοξη, διότι μετά το κακό άνοιγμα και τις πρώτες απώλειες (-0.5% στο χαμηλότερο) ακολούθησε μια αργόσυρτη άνοδος σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, και τελικά τον Δείκτη να παρουσιάζει τη μέτρια θετική εικόνα.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν αρκετές μετοχές μικρομεσαίων εταιρειών. Ενδεικτικά, οι Καραμολέγκος (+26,51%), Epsilon (+7.73%), Φιερατεξ (+6,43%), Γεβκα (+5,88%), Entersoft (+5,56%), Performance (+5.48%), Space (+5.08%), Δομικη Κρήτης (+3,81%), Ελινοιλ (+3,72%) κ.λπ.

Όπως προαναφέρθηκε, οι μετοχές της πληροφορικής κινήθηκαν έντονα ανοδικά, προφανώς σε συνέχεια της πολύμηνης επιθετικής παρουσίας της, κάτι που φαίνεται ότι θα συνεχιστεί.

Ο Γενικός, μετά την επιβεβαίωση των 860 μονάδων, απέκτησε θετικό momentum και προσεγγίζει πλέον τις 878 μονάδες ως πρώτη αντίσταση, με την κύρια να οριοθετείται στην περιοχή 898-902.

Στο διεθνές περιβάλλον, οι ευρωαγορές παρέμειναν σε αρνητικό έδαφος (Eurostoxx 50 -0.62%, DAX30 -0.61%), με τις ΗΠΑ προς το παρόν να κινούνται στο πράσινο.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.