Γουόρεν Μπάφετ: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD με μερίδιο 8,2%

Γουόρεν Μπάφετ: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD με μερίδιο 8,2%

Η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ κατέχει μερίδιο 8,2% στην κινεζική ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία BYD, περισσότερο από ότι κατέχει στην αμερικανική General Motors (3,7%).

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο μεγιστάνας της Berkshire Hathaway κατά την ενημέρωση των επενδυτών, το μερίδιο που κατέχει στη BYD, την καθιστά, την 8η μεγαλύτερη επένδυση - σε επίπεδο κεφαλαιακής αξίας της εταιρείας, σε σχέση με το μερίδιο της General Motors, η οποία βρίσκεται στην 15η θέση.

Όπως αναφέρει το CNBC, οι μετοχές της BYD έχουν καταγράψει άνοδο άνω του 300% κατά τους τελευταίους 12 μήνες, σε αντίθεση με τις μετοχές της GM, οι οποίες είχαν άνοδο κατά 65% το ίδιο διάστημα. 

Η Berkshire Hathaway επένδυσε για πρώτη φορά στην εταιρεία μπαταριών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD το 2008.

Η εταιρεία που εδρεύει στην επαρχία Σενζέν έχει γίνει μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και πούλησε περισσότερα από 130.000 καθαρά ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα πέρυσι.

Η επίδοση αυτή ήταν πολύ μεγαλύτερη από τους ανταγωνιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως η Nio, η οποία πούλησε λίγο πάνω από 43.700 αυτοκίνητα πέρυσι.