Γιατί το Bored Ape Yacht Club σπάει τα ρεκόρ στα charts των NFTs

Γιατί το Bored Ape Yacht Club σπάει τα ρεκόρ στα charts των NFTs

Συλλέκτες και δημιουργοί μόνο μπορεί να εικάζουν πώς θα εξελιχθεί αυτό το ξέφρενο ράλι με τις συλλογές Non Fungible Tokens. Είναι μια μόδα, μια ακόμα επενδυτική μανία που διέπει τις αγορές κρυπτονομισμάτων ή κάτι παραπάνω; Δεν υπάρχουν πολλές περισσότερες απαντήσεις σήμερα, αλλά είναι σαφές ότι τα NFT πιθανότατα δεν θα πάνε πουθενά σύντομα. Αξίζει να σημειώσουμε πως η νέα αυτή τάση ξεπερνάει το επενδυτικό κοινό των αγορών κρυπτονομισμάτων.

Το φαινόμενο των NFTs έχει προσελκύσει την προσοχή μεγάλων ονομάτων συμπεριλαμβανομένων των Visa και του NBAs.

Οι πωλήσεις NFT έφτασαν τα 900 εκατομμύρια δολάρια μέχρι τώρα τον Αύγουστο, σηματοδοτώντας τον υψηλότερο αριθμό μήνα που έχει υπάρξει ποτέ για τη βιομηχανία, σύμφωνα με τον πίνακα δεδομένων NonFungible.com. Τον Ιούνιο, το Sotheby's πούλησε το NFT CryptoPunk #7523 για $11,8 εκατομμύρια δολάρια. Το φθηνότερο διαθέσιμο CryptoPunk, είναι προς το παρόν καταχωρημένο για 67,67 $ETH, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 225.000 δολάρια.

Η απήχηση στους αγοραστές, μολονότι χάθηκε από πολλούς, φαίνεται να είναι ένας συνδυασμός αναζήτησης επιρροής και επίδειξης, όπως προτείνει ο ιδρυτής του BitMEX, Arthur Hayes. Για καλλιτέχνες και δημιουργούς, τα NFT προσφέρουν την ευκαιρία να συνδεθούν με το κοινό με έναν νέο τρόπο και, ίσως το πιο σημαντικό, να συλλέξουν δικαιώματα από δευτερεύουσες πωλήσεις για πρώτη φορά.

Την ίδια στιγμή η συλλογή Bored Ape Yacht Club πούλησε 10.000 πρωτεύοντα NFΤ μέσω του OpenSea σε μία ώρα το βράδυ του Σαββάτου. Οι πωλήσεις βοήθησαν να εκτοξευτούν πωλήσεις της αγοράς NFT για τον Αύγουστο.

Το Bored Ape Yacht Club (BAYC), η δημοφιλής συλλογή NFT πούλησε 10.000 NFT «Mutant Ape» μέσα στην πρώτη ώρα της δημόσιας πώλησης το Σάββατο.

Το BYAC μοίρασε επιπλέον 10.000 «φιαλίδια ορού» που επιτρέπουν στους υπάρχοντες πιθήκους να “αντιγράψουν” τα τρέχοντα NFT των Bored Ape NFT σε ένα πρόσθετο NFT εντελώς δωρεάν. Οι κάτοχοι των BYAC έλαβαν έναν από τους τρεις ορούς (Μ1, Μ2 ή Μ3) για να «καταπιούν» τους πιθήκους τους, γεγονός που δημιούργησε τη νέα συλλογή των πιθήκων. Αυτά αναφέρονται ως "Mutant Ape Yacht Club" (MAYC) που αποτελούν είτε παρόμοιο μοτίβο είτε ένα εντελώς διαφορετικό από το αρχικό token που είχαν στην κατοχή τους.

Το BAYC είναι το πέμπτο πιο κερδοφόρο έργο NFT, έχοντας αποκομίσει 320 εκατομμύρια δολάρια από τότε που ξεκίνησε τον Απρίλιο, σύμφωνα με το CryptoSlam.

Μεταξύ των αξιοσημείωτων επενδυτών περιλαμβάνεται ο τριπλός πρωταθλητής του ΝΒΑ Στίβεν Κάρι ο οποίος αγόρασε έναν από τους πιθήκους έναντι 150.000 δολαρίων ή 55 ETH το βράδυ του Σαββάτου. Η χαμηλότερη τιμή πώλησης για έναν Bored Ape είναι περίπου 24,99 ETH ή 79,000 $, σύμφωνα με το OpenSea.

Επιπλέον, ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's με έδρα τη Νέα Υόρκη πρόκειται να δημοπρατήσει τους NFT των Bored Ape, ξεκινώντας στις 2 Σεπτεμβρίου.

Το airdrop του BAYC ακολουθεί μια ανοδική εβδομάδα για νέα NFT. Η Visa ανακοίνωσε το πρώτο της βήμα στο metaverse την περασμένη Δευτέρα με την αγορά του CryptoPunk #7610 έναντι 150.000 δολαρίων σε Εthereum. Ο επικεφαλής των αγορών κρυπτονομισμάτων της VISA Cuy Sheffield δήλωσε πως «Σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να προσθέτουμε επιπλέον NFT στη συλλογή μας με στόχο την υποστήριξη της διαφορετικής ομάδας καλλιτεχνών και δημιουργών που εργάζονται σε αυτόν τον χώρο».

Το OpenSea, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο NFT, έφτασε τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μηνιαίο όγκο συναλλαγών ή 925.000 σε ETH μετά τη δημόσια πώληση της συλλογής του BAYC. Το startup πλέον μετράει 200.000 ενεργά πορτοφόλια στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με το NonFungible, οι πωλήσεις NFT αποτιμώνται σε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια για τον μήνα από τις 18 Αυγούστου, από 900 εκατομμύρια δολάρια που αναφέρθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.